Întâlnire crucială azi între Dăncilă şi Isărescu. Când trece România la euro

12 Aprilie 2018
Când trece România la euro? Două viziuni care se bat cap în cap
Când trece România la euro? Două viziuni care se bat cap în cap

Joi are loc prima şedinţă a Comisiei naţionale pentru trecerea la moneda euro, la care sunt aşteptaţi să participe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu şi premierul Viorica Dăncilă.

Conducerea comisiei s-a reunit în 4 aprilie, la şedinţă, la care au participat şi premierul Viorica Dăncilă şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fiind stabilite Regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi ordinea de zi a primei şedinţe a comisiei.

La audierea de săptămânile trecute din Senat, guvernatorul BNR a declarat că actuala comisie pentru aderarea la moneda euro suspendă activitatea altui comitet, dar este un lucru bun, deoarece "BNR n-are cum să facă acest lucru singură".

"Comisia pentru pregătiea României pentru trecerea la moneda unică. Am văzut proiectul de ordonanţa şi l-am şi semnat. Am înţeles două lucruri esenţiale. Această comisie suspendă activitatea altui comitet, nu e vorba doar de comitetul nostru. Acolo s-a discutat şi despre detalii, cum se face alimentarea cu bancnote a României. Comitetul guvernamental de trecere la euro care funcţiona şi copreşedinţi erau premierul României şi Guvernatorul BNR a fost suspendat cât funcţionează această comisie. Scopul comisiei este obţinerea consensului naţional. Sunt pentru acest lucru. Am lucrat în 2002 la o astfel de strategie. BNR n-are cum să facă acest lucru singură. Suntem co-preşedinte cu vicepremierul României. Acest lucru înseamnă şi etapele legislative", a declarat Mugur Isărescu.

"Sunt aproape 20 de amendamente care trebuie aduse Legii BNR pentru a ne putea integra în zona euro. Aceste amendamente sunt exact în direcţia opusă. În consecinţă, comitetul de trecere la zona euro este suspendat, iar cel de la BNR funcţionează pur tehnic. Am decis să invităm câte un reprezentant al partidelor politice. Comitetul nostru funcţionează din 2010, dar trebuie să deschidem mai mult Comitetul nostru către public", a mai spus Mugur Isărecu, în Parlament.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în data de 19 martie, că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru Aprobarea Planului de Fundamentare şi de aderare la Euro până în 2024, din care vor face parte reprezentanţi ai Academiei Române, Preşedinţiei, Guvernului, societăţii civile şi ai altor instituţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Sam
12 Apr 14:52
Ma intereseaza mai putin ca roman, cand trece Romania in zona Euro. Cert este ca inflatia a fost de 5% in luna martie 2018,ce amai amre din ultimii 4 ani.pe de alta parte BNR isi bate joc d eromani, care isi tin depozite bancare la bancile nesimtitie ,care dau niste dobanzi de nimic. Alo, BNR, luati taurul de coarne, sa nu mai fim bataia d ejoc a bancilor si spuneti-le sa creasca dobanzile,ca si asa sunt de nimic!
Pe de alta citind un alt articol, este ceva incredibil ca sefa d ela DNA sa se intalneasca in secret ?!!!!!!, doar un agent se intalneste in secret. Asaceva este de noapte amintii ca un oficial roman s ase intalneasca cu seful diploamtiei franceze! in ce tara traim / numai in republciile bananiere se poate intampla asa ceva ! ESTE O INSULTA ADRESATA TUTUROR ROMANILOR ACEASTA INDIVIDA DE LA DNA CARE ARE UN SALARIU FABULOS INTR-O ROMANIE SARACA, CU 40% DINTRE ROMANI CARE TRAIESC IN SARACIE ! ESTE O MARE RUSINE !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?