Insula Mare a Brăilei: tractoare ghidate, stații meteo și fabrici pentru uscarea lucernei

22 August 2019
Investitii in Insula Mare a Brăilei
Investitii in Insula Mare a Brăilei
FOTO: Fermier in Romania

35 de tractoare cu ghidare automată vor ajunge în Insula Mare a Brăilei, la compania Agricost, până la sfârșitul anului acesta, ducând la 80 numărul de tractoare astfel echipate pe care le deține compania.

De asemenea, vor fi integrate și 29 de stații meteorologice prin care se vor putea monitoriza parametrii climaterici – temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solului și se vor primi alerte privind posibila apariție a unor boli în culturile agricole. În felul acesta, se va crea o platformă multifuncțională care va integra datele care provin de la diferite utilaje, semănători, aparate de stropit, combine și alte mașini de recoltat.

Compania Agricost are deja 2.500 de hectare pe care produce lucernă, 400 hectare pentru sămânţă și o fabrică de uscare a lucernei. În luna august a.c., compania va mai semăna 2.500 de hectare și va mai construi o fabrică de uscare.Lucian Buzdugan, directorul general al firmei Agricost Brăila, a declarat că unul dintre obiectivele companiei este să înfiinţeze în Insula Mare a Brăilei 12.500 de hectare de lucernă, nivelul de profitabilitate la această cultură fiind unul ridicat, de aproximativ 500 de euro pe hectar, în cazul producţiei exportate.

Programul de investiții include cinci fabrici de uscare a lucernei

Pentru realizarea programului de cultivare cu lucernă a 12.500 de hectare sunt necesare cinci fabrici de uscare a culturii, fiecare dintre ele presupunând o investiţie de 18 milioane de euro.

La Agricost Brăila, companie care are ca acționar fondul Al Dahra, lucrează aproape 800 de angajați. Aceștia beneficiază, anual, în perioada de iarnă, de cursuri de perfecționare susținute de profesioniști în domeniu, care prezintă cele mai bune practici la nivel mondial.

Compania primeşte, anual, subvenţii europene şi naţionale de aproximativ 10 milioane de euro. Agricost este cea mai mare exploataţie agricolă din UE, cu o suprafaţă de 57.000 de hectare şi o producţie anuală totală de peste 400.000 de tone. Agricost operează, în Insula Mare a Brăilei, 29 de ferme vegetale, în care se cultivă: grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, porumb, soia și lucernă.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Henkel
23 Aug 14:43
Propaganda ieftina!In IMB,parcelele de suprafete arabile au lungimi mici,nu se preteaza pentru utilizarea unor tractoare de foarte mare putere! Im medie ar lucra 71 angajati per hectar,o cifra astronomica! Acolo sunt alte afaceri,se spala bani cu bunavointa statului !IMB este proprietatea statului ci nu vaca de muls a PSD-ului si a mafiei locale!
Răspunde
0 0
Americanul
22 Aug 23:05
E, acum ati inceput sa va prindeti. Bravo. Secu lucreaza bine.
Răspunde
0 0
Ceva PUTE !
22 Aug 19:29
Ce ''investitor'' ROMAN e in spatele firmei ''al dahra'' ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?