Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri. Iată ce măsură a luat Guvernul

8 Iulie 2015

Guvernul a aprobat, astăzi, Hotărârea prin care se reglementează organizarea și funcționarea Institutului Național de Cercetare „Cantacuzino”, înființat prin reorganizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino”, în baza OUG nr. 23/2015.

În acest fel se asigură, pentru anul 2015, finanțarea necesară funcționării institutului în condiții normale, cu posibilitatea trecerii în perioada următoare la producerea de vaccinuri și seruri (10 milioane euro).

Institutul Cantacuzino funcționează ca instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, și desfășoară activități de interes strategic în domeniul asigurării protecției stării de sănătate a populației.
Institutul desfășoară activități de cercetare-dezvoltare în domeniile: infecții bacteriene, virale și parazitare și a vectorilor implicați în transmiterea acestora, microbiologie de sănătate publică, biologie celulară și moleculară, imunologie, biotehnologie și genetică microbiană. De asemenea, desfășoară activități conexe cercetării și dezvoltării, în domeniul propriu de activitate.

Finanțarea Institutului Cantacuzino se asigură din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Numărul maxim de posturi aprobat pentru Institut este de 430.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?