INCREDIBIL Cum încearcă un preot să atragă enoriași la slujbe? Nu o să-ți vină să crezi ce le oferă

3 Iulie 2017

Un preot dintr-o localitate rurală din centrul Italiei a început să ofere alcool adulţilor şi chipsuri copiilor din parohia lui cu scopul de a încuraja prezenţa acestora la slujbele religioase, în cadrul unui program de tip "supermarket" ce vizează fidelizarea credincioşilor, informează DPA. 

Într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook, preotul Gianfranco Formenton de la biserica Saint Martin din Trignano, o comună cu 1.500 de locuitori, aflată în apropiere de oraşul Spoleto din regiunea italiană Umbria, a anunţat că această schemă de recompensare a credincioşilor va fi implementată începând din 2 iulie, scrie Agerpres.

Preotul Gianfranco Formenton a anunţat că va oferi prosecco din regiunea lui natală, Veneto, şi chipsuri amestecate cu azimă pentru împărtăşanie, însă oferta lui se adresează doar acelor credincioşi care deţin "un card de participare la slujbele religioase". El a mai spus că imobilele care aparţin bisericii sale sunt înzestrate cu aparate de aer condiţionat şi pot fi închiriate pentru petreceri aniversare şi alte evenimente. 

Într-un interviu acordat pentru cotidianul Il Messaggero, care a raportat această iniţiativă insolită duminică, preotul Gianfranco Formenton a relatat că ideea "s-a născut ca un fel de joc, fiind gândită în colaborare cu membrii tineri ai parohiei, cărora li se adresează cu precădere". 

"În fiecare duminică, la sfârşitul slujbei, pun o ştampilă pe card, pentru a certifica prezenţa. E doar un joc, însă el reaminteşte tuturor că credinţa este un angajament şi, în această calitate, ea nu pleacă niciodată în vacanţă", a declarat preotul italian. 

Conform sursei citate, preotul nu a putut fi contactat de agenţiile de presă luni până la ora transmiterii acestor informaţii, însă a publicat un mesaj pe Facebook, în dialectul din Veneto, în urma publicităţii uriaşe pe care a dobândit-o în Italia graţie metodelor sale pastorale neconvenţionale: "Toată această agitaţie doar pentru un prosecco şi câteva chipsuri?"Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?