Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! Ce era în spatele lui

10 Aprilie 2018
Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! În spatele lui era...
Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! În spatele lui era...
Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! În spatele lui era... Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! În spatele lui era... Începuse să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a îngheţat! În spatele lui era...

Nici prin gând nu-i trecea acestui bărbat că, în momentul în care va dărâma un zid din beci, va avea parte de surpriza vieţii! Din acel moment, istoria a început să fie rescrisă!

În 1963, un bărbat din oraşul Derinkuyu, din Turcia, a vrut să-şi renoveze casa. Într-o bună zi, a pus mâna pe un târnăcop şi a început să spargă un perete din beci. La un moment dat, a văzut cum în spatele zidului de beton se deschide un culoar. A continuat să sape până când a curăţat zona. Atunci şi-a dat seama că peretele ascundea un labirint imens!

Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul a anunţat autorităţile. În scurt timp, la faţa locului a ajuns şi o echipă de cercetători care au început să studieze locul. Aceştia au datat labirintul ca având o vechime de peste 3.000 de ani...

După zile întregi de dezbateri, aceştia au ajuns la concluzia că labirintul este, de fapt, un imens oraş subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori.

Ulterior, s-au găsit guri de ventilaţie săpate în stâncă, zone rezidenţiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, câteva încăperi care serveau drept şcoli, magazine şi chiar biserici şi cimitire. Din loc în loc, anumite guri de acces erau prevăzute cu "porţi" de stâncă uriaşe, menite să ţină duşmanii afară. Şi totuşi, chiar dacă invadatorii reuşeau să pătrundă în labirint, fără un plan al galeriilor, le era imposibil să mai iasă.  

Şi asta nu e totul! Cercetătorii cred că labirintul se întinde şi mai mult în adâncurile pământului, mărimea exactă fiind încă un mister.

În prezent, labirintul a fost deschis circuitului turistic, însă numai câteva galerii sunt accesibile, pentru a evita rătăcirea acestora în "măruntaiele" pământului.

Urmăreşte o GALERIE FOTO spectaculoasă!

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Florin
11 Apr 08:55
Orasul subteran Derinkuyu din Cappadocia (acest lucru nu l-ati mentionat) este sapat pe sapte etaje subterane. Eu am vizitat doar primele trei etaje, celelalte nefiind accesibile publicului. La mica distanta de Derinkuyu se afla un alt oras subteran, Kaymakli, mai mic ca întindere ca Derinkuyu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?