Războiul din instanță dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader, amânat

19 Martie 2019
Toader vs Lazar
Toader vs Lazar

Procesul lui Augustin Lazăr cu Ministerul Justiţiei, în care se solicită suspendarea procedurii pentru revocarea sa din funcţie, a fost amânat, marți, la Curtea de Apel Alba Iulia. Avocatul acestuia a depus o cerere de amânare, informează Realitatea de Alba

Curtea de Apel Alba Iulia urma să judece primul termen, marți 19 martie 2019, în dosarul prin care procurorul general Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie, iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Avocatul procurorului general a depus cererea de amânare în dosarul 3299/1/2018, motivând că tot marţi are o altă cauză în care-l reprezintă pe Augustin Lazăr la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, cauza e în stare de amânare şi nu se va putea judeca azi" – a declarat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit Realitatea de Alba.

Dosarul a revenit la Alba Iulia după aproape 3 luni, timp în care a ajuns pe la Curtea de Apel Bucureşti şi, în final, la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde s-a stabilit competenţa de judecată a cauzei.

Dosarul va fi judecat de acelaşi magistrat la care a ajuns, iniţial, prin repartizarea aleatorie a instanţei de judecată.ÎCCJ a stabilit că atunci când este vorba de carieră profesională, un magistrat, ca orice altă persoană care se consideră vătămată, se adresează instanţei de contencios administrativ acolo unde are domiciliul, pentru a cere suspendarea executării actului administrativ.

Augustin Lazăr a depus cererea de suspendare la Curte de Apel Alba Iulia. Instanţa Supremă a mai arătat că nu trebuie confundată persoană fizică Augustin Lazăr cu instituţia procurorului general al României.

Înalta Curte a reţinut, sub aspectul competenţei teritoriale a instanţei de judecată, dispoziţiile articolului din Codul de Procedura Civilă care stipulează că "reclamantul persoană fizică se adresează exclusiv instanţei de la domiciliul său".

Pe 2 noiembrie 2019, procurorul general a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, care a fost demarată de ministrul Justiţiei.

Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Augustin Lazăr a motivat că propunerea de revocare constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, care poate fi supus controlului instanţelor de contencios administrativ.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?