Începe o nouă săptămână de şcoală, fără abecedare

29 Septembrie 2014

Ultimatumul acordat de premierul, Victor Ponta, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru a rezolva problema manualelor de clasa I a expirat deja de o săptămână, însă nici până acum, copiii nu ştiu după ce vor învăţa. În aceste condiții, variantele râmase la îndemâna școlarilor sunt fişele trase la xerox și manualele scumpe.

 

Pe 23 septembrie, Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara, în plenul Camerei Deputatilor, că "într-un timp foarte scurt" manualele digitale vor fi în școli.

"Subiectul manualelor este unul extrem de complicat și, din păcate, de multe ori aici mai mult găsim interese comerciale, decât interesele elevilor. În ultimii zece ani, Ministerul Educatiei nu a aprobat nicio procedură de împrospătare a manualelor, de aceea noi avem, în sistem, manuale aprobate chiar și în urma cu 14-15 ani", le spunea Pricopie deputaților."Sunt o serie de etape procedurale care au împiedicat semnarea contractelor, înainte de 15 septembrie. Într-un timp foarte scurt, manualele digitale, care înseamnă, de fapt, manualul vechi plus componenta digitală a fiecarui manual, deci, într-un timp foarte scurt, manualele digitale vor fi în școli. Până atunci, manualele vechi funcționează în unitățile de învățământ, mai declara ministrul Educatiei.

Însă, la două săptămâni de la începerea anului școlar, nu s-a formulat vreun contract cu nicio editură. 

Guvernul taie 5,5 milioane lei din bugetul Educaţiei

Mai mult decât atât, în urmă cu două zile, Guvernul României a anunțat un nou proiect de rectificare bugetară, prin care bugetul Educației a fost redus cu 5,5 milioane și jumătate de lei, sumă care ar fi fost suficientă pentru retipărirea tuturor manualelor, de română și matematică, la clasa întâi, pentru următorii patru ani de zile.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
アディ アディ
29 Sep 13:13
Ponta, ia un tanc și fugi la Hong-Kong ca să terciuiești niște elevi și studenți!
Partidul Comunist Chinez are nevoie de tine pentru noul genocid, admiratorule de ucigași! Criminalule!
Răspunde
0 -2
Pirciu Marian
29 Sep 12:37
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email:


marianpirciu@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?