Încă un dosar la DNA pentru un fost primar al Capitalei

28 Decembrie 2018
Încă un dosar la DNA pentru un fost primar al Capitalei
Încă un dosar la DNA pentru un fost primar al Capitalei

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6, pentru luare de mită, pentru că ar fi primit de la o societate comercială 250.000 de euro pentru a emite autorizaţii necesare unui proiect imobiliar. Poteraş ar fi cerut şi 15% din contravaloarea unor plăţi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, a următorilor: Poteraş Constantin-Cristian, în prezent aflat în stare de detenţie, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societăţii S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mită.
 
„În perioada 2006 - 2007, inculpatul Poteraş Constantin Cristian, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.DNA mai arată că în cursul anului 2009, Cristian Poteraş, în aceeaşi calitate, a pretins de la Constantin Iulian şi S.C. Tettas S.R.L. Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD, notează mediafax.ro.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?