Încă un comisar în echipa Ursulei von der Leyen. Undă verde pentru candidata Estoniei

3 Octombrie 2019
Kadri Simson, comisar european pentru Energie
Kadri Simson, comisar european pentru Energie

Comisia pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European a aprobat joi candidatura lui Kadri Simson (Estonia) drept comisar desemnat pentru energie. 

Anunțul a fost făcut de Adina Vălean, preşedintele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European, într-o declaraţie de presă pentru Agerpres.

„În această după-amiază am condus evaluarea audierii Comisarului desemnat pentru energie, doamna Kadri Simson (Estonia). În urma acestei şedinţe, am decis împreună cu o majoritate de două treimi a coordonatorilor grupurilor politice să dăm undă verde candidaturii sale. În continuarea procedurii, comisia ITRE va redacta o scrisoare care va conţine evaluarea punctuală a răspunsurilor candidatei, precum şi decizia pozitivă (...) asupra candidaturii", a declarat Adina Vălean.

„Portofoliul doamnei Simson este de o importanţă majoră pentru viitorul energetic al Uniunii Europene. De aceea, îi urez succes pe parcursul mandatului său şi o strânsă cooperare cu Parlamentul", a mai spus Adina Vălean.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?