Încă o victimă a tulburelului: o femeie de 84 de ani din Neamț

22 Octombrie 2019

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au fost solicitate să intervină astăzi, în jurul orei 16:40, pentru scoaterea unei persoane căzute în beci în comuna Mărgineni, zona cimitirului, scrie realitateadeneamt.net

Apelul la „112” a fost făcută de rudele femeii care au văzut-o căzută în beci. Din păcate a fost prea târziu, victima fiind decedată de mai bine de o oră după ce s-a intoxicat cu gazele emanate de vinul în fermentare.

Potrivit ISU Neamț, când au ajuns la locul indicat, pompierii Detașamentului Piatra Neamț au constatat că persoana fusese scoasă de pompierii voluntari din cadrul SVSU Mărgineni.

Din păcate,femeia în vârstă de 84 ani a fost scoasă din beci decedată.

Recomandări de la ISU Neamț:Este culesul viilor, atenție la dioxidul de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise unde mustul este pus la fermentat!

În faţa butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii nu prevăd pericolul care îi pândeşte!

Dar el există, și este cu atât mai real pe cât de incolor și inodor este gazul toxic!

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Neamț vă recomandă:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;

– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;

– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;

– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.

– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?