În ziua de Paşte, Papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă pace în Siria

16 Aprilie 2017

Papa Francisc a făcut duminică apel la pacea în Orientul Mijlociu și în Siria, "țară martir și victimă a unui război care nu încetează să semene oroare și moarte", în tradiționala sa binecuvântare Urbi et Orbi, relatează AFP și EFE.

În fața a mii de credincioși reuniți în Piața Sf. Petru, papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă "pace în întreg Orientul Mijlociu" și să-i ajute pe toți "cei care contribuie activ să aducă ușurare și confort populației civile din Siria".

Suveranul Pontif a denunțat cu această ocazie "atacul infam" care a avut loc sâmbătă în localitatea Rashideen în apropiere de Alep (Siria) împotriva unor refugiați care erau evacuați în camioane și al cărui ultim bilanț se ridică la peste 112 morți.

Papa l-a implorat, de asemenea, pe Dumnezeu să le dea responsabililor națiunilor "curajul să evite expansiunea conflictelor și să oprească traficul de arme".

După liturghia de Paști, papa le-a reamintit creștinilor în tradiționala binecuvântare (Urbi et Orbi) că Hristos a Înviat și devine tovarăș de drum pentru toți cei obligați să-și părăsească țările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?