În Regiunea Sud Muntenia s-au strâns la "Marea Debarasare" peste patru tone de deşeuri

5 August 2009
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
În cele şapte judeţe din Regiunea 3- Sud Muntenia au fost colectate în cadrul ultimei etape a acţiunii Marea Debarasare 4,227 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, a anunţat miercuri Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti.
Pe primul loc la cantitatea de deşeuri de echipamente electrice şi electronice s-a situat judeţul Prahova, cu 1,07 tone, urmat de judeţul Argeş, cu 0,93 tone şi de judeţul Ialomiţa, cu 0,82 tone. Cea mai mică cantitate de deşeuri, doar 0,15 tone a fost strînsă de la locuitorii din Călăraşi.
Pe data de 1 august s-a desfăşurat cea de-a şasea etapă a campaniei Marea Debarasare.

Campania naţională Marea Debarasare a fost demarată în 2007. În 2008, au fost colectate 1.960 tone DEEE, iar în anul 2009 populaţia a predat în cele cinci ediţii de până acum 741 tone de echipamente electronice uzate. Analizând durata de viaţă a echipamentelor în gospodărie faţă de anul 2008, populaţia a renunţat la o parte dintre produsele mai vechi de cinci ani. Potrivit reglementărilor europene, România ar trebui să colecteze anual circa 4 kg de DEEE pe cap de locuitor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?