Imagini rare pe lacul Bacău! Dans spectaculos pe apă

12 Martie 2019
Imagini rare pe lacul Bacău! Dans spectaculos pe apă
Imagini rare pe lacul Bacău! Dans spectaculos pe apă

Două exemplare de corcodel mare, specie de păsări acvatice migratoare, au fost surprinse pe lacul Bacău într-un adevărat dans nupțial.

Tandrețea de pe lac a fost filmată și postată pe o pagină de Facebook administrată de Centrul Regional de Ecologie Bacău. Cântecul și dansul de împerechere sunt specifice acestei perioade ale anului.

 

Corcodelul mare se împerechează o singură dată pe sezon, în lunile martie-aprilie. Înainte de împerechere, masculul și femela au un adevărat ritual, cântecul fiind unul specific acestei perioade. Astfel de imagini sunt o raritate pentru zona Bacăului. Totuși, corcodelul mare (Podiceps cristatus), poposește destul de des în zona lacurilor de acumulare Buhuși – Bacău – Berești, unde mai multe specii de păsări migratoare, sedentare sau de pasaj găsesc condiții prielnice de cuibărit și hrană, scrie realitateadebacau.net.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?