Ieşirile nervoase cresc riscul de infarct şi accident vascular cerebral

28 Aprilie 2015

Avertisment din partea savanţilor americani. Stăpâniţi-vă nervii sau riscaţi un infarct ori un accident vascular cerebral. O echipă de experţi a Universităţii Harvard a stabilit că primele două ore după un acces de furie sunt cele mai periculoase pentru sănătatea unei persoane care prezintă deja un risc crescut faţă de cele două afecţiuni.

Analiza oamenilor de ştiinţă se bazează pe 50 de ani de studii privind consecinţele imediate pe care le au asupra sănătăţii izbucnirile de furie. Aşa au ajuns la concluzia că următoarele două ore după un acces de nervi sunt critice.

În funcţie de frecvenţa şi intensitatea acestor ieşiri necontrolate, riscul poate fi şi de cinci ori mai mare în privinţa crizei cardiace şi de şase în ceea ce priveşte ruptura de anevrism cerebral.

Consecinţele depind şi de starea de sănătate a persoanei. În cazul unui tânăr adult, sportiv şi nefumător riscurile sunt mai mici, dar cresc odată cu vârsta şi apariţia altor afecţiuni cardiace.

Sursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?