Iată ce trebuie să faci dacă telefonul tău nu se mai încarcă

26 Iunie 2019

Dacă telefonul nu se încarcă, atunci când îl conectezi la priză sau la laptop, ar putea exista mai multe explicații. Înainte să ajungi într-un service de reparații, ar trebui să le iei întâi în considerare.

Pe vremuri, dacă telefonul nu se mai încărca, îi scoteai bateria, curățai un pic contactele și o puneai la loc. Acum însă, acea soluție nu mai există și ești forțat să devii mult mai creativ în a-ți readuce bateria la viață. Când telefonul nu se încarcă, de cele mai multe ori, te confrunți cu o problemă care ține de hardware. În câteva cazuri - ceva mai rare - s-ar putea totuși să fie și un detaliu software în spatele problemei.

Înainte de orice altceva, ar fi bine să-ți închizi complet și să-ți redeschizi aparatul, după care să încerci din nou să-l conectezi la priză. Dacă tot nu vrea să se încarce, schimbă cablul de încărcare. Dacă nici asta nu dă rezultate, schimbă transformatorul pe care îl bagi în perete cu portul USB la care îți conectezi smartphone-ul. Dacă ai un alt telefon în casă sau dispozitiv care se încarcă prin intermediul aceluiași port, testează încărcătorul și cablul folosind acel aparat adițional.

Mai poți, de asemenea, să îți conectezi telefonul la laptop și vezi dacă se încarcă așa sau dacă este recunoscut de sistem, în cazul în care nu face nimic la priză. Uită-te atent la cablul de încărcare și asigură-te că este în stare perfectă din punct de vedere vizual. Nu este ros, fără protecție sau oxidat în vreun fel.

Dacă nimic nu merge, caută să cureți mufa de încărcare a telefonului cu o scobitoare sau o periuță de dimensiuni foarte mici. Este foarte probabil să fi colectat praf și, din acest motiv, cablul de încărcare să nu mai intre complet în mufă pentru a-și face treaba. De asemenea, uită-te atent să vezi dacă mufa nu este îndoită în vreun fel și nu și-a schimbat culoarea. Aceasta din urmă ar putea fi un semn de oxidare, pentru că ți-ai scăpat telefonul în apă, chiar și pentru câteva momente.Când nimic nu funcționează însă, singura soluție rămâne să mergi în service.

SURSASursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?