Hoţie ca-n fabricile comuniste. Angajaţii din Iaşi i-au uşurat pe patronii americani de 500 de piese

10 Ianuarie 2017
Angajaţii au sustras 500 de injectoare diesel
Angajaţii au sustras 500 de injectoare diesel

Hoţie ca-n fabricile comuniste: mai mulţi angajaţi ai companiei americane Delphi de la Iaşi sunt suspectaţi că au sustras aproape 500 de injectoare diesel produse din fabrică.

Hoţie ca-n fabricile comuniste: mai mulţi angajaţi ai companiei americane Delphi de la Iaşi sunt suspectaţi că au sustras aproape 500 de injectoare diesel produse din fabrică.

Cel puţin 11 ieşeni, 9 angajaţi şi doi foşti angajaţi, au reuşit să sustragă injectoare de peste 20.000 de euro, acasă la aceştia fiind găsite alte piese, posibil furate, în valoare de nu mai puţin de 100.000 de euro.

Furtul ar fi avut loc în condiţiile în care reprezentanţii Delphi sunt foarte exigenţi în privinţa securităţii, tocmai pentru a evita cazurile de acest gen. Surse judiciare ne-au explicat cum au reuşit hoţii să treacă peste securitate. Cu ajutorul unui şofer de la Delphi, au pretins că ar transporta ambalaje, însă, în realitate, maşina era plină cu piesele produse în fabrică. Compania americană oferă locuri de muncă pentru 2.000 de persoane.

Una dintre fabricile din Iaşi a cărei securitate părea impenetrabilă a căzut victima unor angajaţi inventivi care au reuşit să sustragă bunuri de zeci de mii de euro. 11 actuali sau foşti salariaţi ai SC Delphi Systems România sunt vizaţi de o anchetă derulată de Parchetul de pe lângă Judecă­toria Iaşi, după ce ar fi furat de la angajator aproape 500 de injectoare diesel. Angajaţii au reuşit să păcălească securitatea printr-o metodă aparent banală, după cum au explicat pentru „Ziarul de Iaşi" surse judiciare.Americanii au reclamat la Poliţie faptul că, înainte de Sărbătorile de iarnă, adică în noaptea de 20 spre 21 decembrie 2016, din incinta fa­bri­cii, au fost sustrase 448 de injectoare diesel, cauzându-se în acest fel un prejudiciu de 22.650 de euro.

Procurorii şi po­liţiştii ieşeni au demarat imediat verifi­cările, identificând 11 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care ar fi participat la furt. Nouă dintre acestea sunt angajaţi ai companiei, ceilalţi doi lucrând în trecut la Delphi.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?