Guy Verhofstadt anunță posibila capitulare a lui Tăriceanu în disputa pe justiție

22 Noiembrie 2018
Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt

Liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, anunță că a convenit cu șeful ALDE de la București, Călin Popescu-Tăriceanu, că singura modalitatea de a garanta statul de drept în România este ”implementarea totală și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția”.

Liderul liberalilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, anunță o posibilă capitulare a lui Călin Popescu-Tăriceanu în disputa pe tema justiției.

”Ieri, m-am întâlnit cu dl. Tăriceanu la București. Am convenit că singura modalitate de a garanta statul de drept în România este implementarea totală și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția. Asta înseamnă că toate cele trei chestiuni aflate în dispută – modificarea legilor justiției, a Codului penal și a Codului de procedură penală – trebuie să fie rezolvate prin punerea în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și apoi, după aprobarea de către Guvernul și Parlamentul de la București, o a doua opinie a Comisiei de la Veneția este necesară. Pentru ALDE, aprobarea finală din partea Comisiei de la Veneția este indispensabilă”, scrie Guy Verhofstadt pe Facebook.

Verhofstadt a transmis și miercuri un mesaj dur majorității PSD-ALDE, chiar în timpul unei întâlniri cu guvernul de la București.

"La această oră sunt într-o ședință cu guvernul român. Mesajul meu pentru ei este că România se află la răscruce: fie alege să respecte și să apere principiile democratice în acord cu normele statului de drept, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă vor opta pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru", a scris Guy Verhofstadt, pe Facebook.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Vai .te implor ,maiestre ,nu certați partidul de alianță,ca el nu stie decât Yavol,mein Chef !
24 Nov 12:04
Asa vă trebuie,umilință si mai ceva !Eu susțin pe toate căile să sesizați Tribunalele UE,cu o petiție de anulare a Rezoluției si a MCV.Romania plăteste milioane de EU pentru funcționarea Curtilor de Justiție,și când are nevoie de ele le ocoleste.Politic,ar trebui răspuns politicos,va multumim pentru punctul dv de vedere,dar va atragem respectuos atentia ca nu detineti adevărul absolut,noi ,la aderare,am acceptat ca si voi,ca in caza de litigii de interpretare a legii sa apelăm la justitie,care chiar dacă nu detine singura cheia statului de drept,am acceptat să respectăm decizia sa.Asta pentru ca acolo ne apărăm ,acolo probăm .acolo facem public ideile noastre ,care nu sunt scorneli,ci iedei ale comunității internaționale.Noi ,sau cel puțin eu,cred ca statul de drept nu e incălcat dacă nu poti judeca un judecător corupt decât la DNA-organisn care s-a dovedit ca inlocuieste Directia a V-a a Securității-sau nu poti schimba un procuror abuziv ,chiar cu constitutia în mână !.Daca erau atinsi cu propriile lor argumente ,politicienii ALDE sau altii ar fi găsit altele ,perpetuu mobile,asa că, domnilor din coalitie,la TRIBUNAL,va obligă tara ,careia i-ați jurat respect si protecție !Nu asa dle Jan,ca o condamnare in contumacie e mai gravădecțt condamnarea la moarte ? Eu nu recunosc nimănui dreptul de a deține cheia statului de drept,cau care sa deschida totul in România ,nici chair lui hashtag !Suveranitaea,maiestre,nu se negociază,vvedeti poate găsiti pe la opozitie un partener de luptă !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?