Guvernul vrea centralizarea achizițiilor publice în acest an. Teodorovici: "Se fac economii majore"

2 Martie 2018

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că prioritatea Guvernului este să reușească centralizarea achizițiilor publice.

Ministrul susține că o astfel de măsură ar aduce economii importante la buget și a dat exemplul Austriei care a redus cheltuielile cu 28%.

"Un element central pentru acest an va fi centralizarea achizițiilor publice. Austria a făcut acest lucru și a economisit 28% (...) Una este să cumperi loturile în mod centralizat, pentru că vedem cum prețurile pentru aceleași produse variază de la o zonă la alta, din motive pe care le putem anticipa.

Foarte multe cheltuieli pot fi mutate de fonduri europene. Vă dau un exemplu: masa caldă pentru copii se poate muta pe fonduri europene, în pilonul special pentru acest segment (...) Noi vom face o analiză foarte detaliată în acest an și vom vedea ce cheltuieli se justifică și ce cheltuieli nu se justifică, ce cheltuieli pot fi suportate din fonduri europene și ce cheltuieli nu. Bugetul pentru anul viitor trebuie construit integral pe acest principiu", a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune TV.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?