Guvernul șterge datoriile Institutului Cantacuzino

10 Iunie 2015

Guvernul mai face un pas pentru ştergerea datoriilor Institutului Cantacuzino. Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va șterge datoriile Institutului. În şedinţa de astăzi se discută în primă lectură un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. Institutul Cantacuzino, singurul care produce vaccinuri, are datorii de peste 5 milioane de euro. 

”Acordăm ajutor de stat pentru Institutul  Cantacuzino‬ - ștergem toate datoriile și pornim de la un moment T0! Important este să avem și un plan pentru ca în viitor să nu se mai acumuleze datorii, iar Institutul Național de  Cercetare‬-Dezvoltare să își exercite rolul strategic și de mândrie națională”, a spus Ponta, în ședința de Guvern. 

Pe 13 mai, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că situația Institutului Cantacuzino este "complicată" și că sunt "slabe perspective" ca institutul să producă ceva "mai repede de un an, un an și jumătate".

 "L-am informat pe domnul președinte (Iohannis — n.r.) despre situația de la Cantacuzino. E o situație complicată, pentru că (...) în 2013 i-am dat ministrului de atunci, dl Nicolăescu, banii pe care i-a solicitat, i-a cheltuit și tot nimic n-au făcut. Acum am propus Universității de Medicină și Farmacie să ștergem toate datoriile, să plătim absolut tot și să-l ia ei. Nu l-au vrut. (...) Cred că împreună o să găsim o soluție pentru Cantacuzino. Aici ține însă de faptul că din 2010 s-a retras autorizația și sunt slabe perspective ca într-un termen foarte scurt să obțină autorizație. Deci, între timp, tot o să băgăm bani și n-o să producă nimic concret pentru piață mai repede de un an, un an și jumătate", a spus Ponta, după ce a participat la lansarea proiectului-pilot al Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este "inadmisibil" ca Institutul Cantacuzino să dispară."Nu am venit mai devreme pentru că am vrut să văd dacă se rezolvă problema. Am văzut că nu se clarifică lucrurile și atunci am vrut să vin personal să discut cu conducerea, să găsim soluții. Este inadmisibil sau exclus să dispară institutul", le-a spus Iohannis angajaților Institutului Cantacuzino cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la sediul acestei instituții. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -1
prahoveanul
11 Jun 08:54
nu le sterge. le transfera in impozitele noastre, ale tuturor
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?