Guvernul PSD favorizează firmele străine care lucrează la organizarea Euro 2020

22 Martie 2019
Ratingul României, retrogradat?
Ratingul României, retrogradat?

În timp ce apasă pedala discursului naționalist, Guvernul acordă scutiri de impozite doar companiilor nerezidente care se implică în organizarea Campionatului European de Fotbal din anul 2020, acuză experții în fiscalitate.

În Monitorul oficial de ieri, 21 martie 2019, a fost publicată OUG nr.18/2019, care modifică reglementarile fiscale prin care sunt adoptate scutiri de impozite pentru persoanele juridice si fizice nerezidente, implicate in organizarea Campionatului European de Fotbal din anul 2020, unde România are calitate de organizator.

Aceste persoane juridice și fizice nerezidente sunt scutite de impozitul pe venit, impozitul pe profit sau alte impozite datorate in calitate de nerezidenti, pentru activitatile de pregatire, organizare si desfasurare a Campionatului European de Fotbal din anul 2020.

"Din pacate, persoanele juridice si fizice rezidente in Romania nu beneficiaza de scutiri de impozite pentru aceleasi activitati de planificare, organizare si desfasurare a Campionatului European de Fotbal din anul 2020", spune consultantul fiscal Adrian Benta.

Actul normativ menționat modifică Legea nr. 145/2018, în sensul clarificării unor facilități fiscale, de care beneficiază persoane fizice și persoane juridice nerezidente, ce sunt implicate în activitatea de pregătire, organizare și desfășurare a Campionatului European de Fotbal din anul 2020.După cum se cunoaște, în anul 2020 România găzduiește patru meciuri din cadrul acestui campionat, fapt pentru care România și-a asumat modernizarea stadioanelor și realizarea unei infrastructuri rutiere.

Desigur, la organizarea acestui campionat, sunt implicațe și persoane fizice sau juridice nerezidente, organizatorii turneului de fotbal.

În cazul în care organizatorii sunt persoane juridice nerezidente sau filiale nerezidente ale acestora, aceștia nu sunt considerați plătitori de impozit pe profit în România, iar activitatea acestora nu conduce la realizarea unui sediu permanent în România.

Veniturile realizate de persoanele juridice nerezidente implicate în pregătirea, organizarea Campionatului de Fotbal din anul 2020, sunt venituri neimpozabile, în conceptul impozitului pe venit datorat de nerezidenți în România, iar în cazul lichidării activității, acestea nu sunt asimilate veniturilor din lichidare sau plăților de redevențe.

În termen de 15 zile de la publicare, prin Ordin al Ministrului Finanțelor, se vor publica procedurile de justificare a scutirii de impozit.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dureros
22 Mar 14:38
... ca in declaratii besedeul urla de patriotism de mucava si in realitate pupa inelul oricaru strain care promite mici atentii !!! Unde e ''dezvoltarea'' economica daca imprumutam bani in numele copiilor si ii bagam direct in conturile strainilor in timp ce romanilor li se organizeaza tirguri de joburi in spania la adunat capsuni si harapii din turism urla ca lor le trebuie personal ... doar vara si fara acte !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?