Guvernul face lista neagră a companiilor de stat cu pierderi

19 Octombrie 2015
Noi date din economie
Noi date din economie

Guvernul pregăteşte o listă neagră a companiilor de stat care să fie lichidate, în caz că nu vor putea fi redresate sau privatizate.

Ministerul Finanţelor a făcut deja o analiză financiară a societăţilor la care statul este acţionar majoritar: din aproape 300 de firme, 40% au pierderi. Iar unele dintre ele se află, în această situaţie, de mulţi ani.

Statul este acţionar la 299 de companii, dintre care 154 au avut anul trecut profit, iar 24 au avut cheltuieli egale cu veniturile. Restul de peste 121 au înregistrat pierderi de peste 2,3 miliarde de lei, potrivit digi24.ro.

Situaţia companiilor de stat cu probleme financiare va fi analizată de autorităţile române împreună cu instituţiile financiare internaţionale, în următoarele două luni, spune ministrul Finanţelor.

„Atât BERD, cât şi Banca Mondială au o astfel de expertiză şi împreună să lucrăm şi să definitivăm ce trebuie făcut cu fiecare companie de stat, pas cu pas, fiecare etapă, pentru ca ea să fie privatizată sau dacă se impune acest lucru să fie închisă, pentru că nu ne mai permitem să cheltuim din banii publici în astfel de zone", spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.Din cele 121 de companii care nu sunt profitabile, cele mai mari pierderi le-au avut anul trecut Complexul Energetic Oltenia - 693 de milioane de lei şi Complexul Energetic Hunedoara - 352 de milioane de lei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?