Guvernul demis bagă țara în datorie. 5 miliarde împrumutați într-o lună, prima tranșă astăzi

3 Noiembrie 2019

În plină criză politică, cu un Guvern demis şi altul pe cale să fie instalat la Palatul Victoria, Eugen Teodorovici vrea să angajeze ţara la un nou împrumut pe 15 ani. Zarurile urmează să fie aruncate chiar mâine, în ziua votului de învestitură pentru Executivul Orban. 

Ministerul Finanțelor Publice vrea să împrumute circa 5 miliarde lei, în luna noiembrie, prin emisiuni în lei și una în euro. Împrumutul ar urma să fie făcut în tranşe, iar prima licitație va avea loc chiar în ziua în care un nou Guvern ar urma să fie instalat la Palatul Victoria.

Eugen Teodorovici vrea chiar luni să bată palma pentru prima tranșă în valoare de 600 milioane lei, cu data scadenței în 2026.

Împrumuturile sunt pentru finanțarea deficitului și refinanțarea datoriei. Şi asta în condiţiile în care la final de septembrie, deficitul bugetar a ajuns la 2,62 la sută din PIB, adică 27 de miliarde de lei. Specialiştii spun că deficitul se îndreaptă spre 4% spre finalul acestui an. Dacă tragem linie vedem că, până acum, guvernul a împrumutat de la începutul anului peste 33 miliarde lei.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gabi
07 Nov 15:59
Daca nu s-ar imprumuta de unde bani sa plateasca salariile bugetarilor , medici , profesori , etc. ? De unde bani de pensii mai ales cele speciale ? Sau cele de citeva mii de € lunar ? Mafia politica este o capuşă pe poporul român .
Răspunde
0 0
Gabi
07 Nov 15:57
Daca nu s-ar imprumuta de unde bani sa plateasca salariile bugetarilor , medici , profesori , etc. ? De unde bani de pensii mai ales cele speciale ? Sau cele de citeva mii de € lunar ? Mafia politica este o capuşă pe poporul român .
Răspunde
0 0
Gabi
07 Nov 15:50
Treaba este simpla . Pina in 1990 bugetul României era pe PLUS . Cum ? Profitul industriei românesti alimenta bugetul de stat . Azi 90% din profitul realizat de industria ce functioneaza in România pleaca la patronii vestici in timp ce salariile sint de mizerie si muncitorii mor de foame pe munca lor . Clasa politica in complicitate cu vestul , cu precadere german a fost de acord sa inchinam totul vesticilor . De aceea cu greu si multe sacrificii vesnice se tine la minus 4 deficitul bugetar . Mafiei politice indiferent de culoare nu-i pasa deoarece tot greul apasa pe umerii poporului sarac . Ei aduna averi in Elvetia sau alte banci straine , fara sa aiba scrupule .
Răspunde
0 0
Adrian
03 Nov 23:44
Tara a fost băgată în datorie de emil boc în 2010 de împrumuturile făcute de asta care a dus datoria țării la 90 miliarde €.
Răspunde
0 0
Nevestele si copii altora stau in Monaco, Hamerica, Austria sau Cista Rica ...
03 Nov 22:37
Pe banii cui isi prajesc labiile la soare ... ? Bateti-va ca chiorii pe “programe” in timp ce hotii dau cite 80000 de euroi la cooorvete ...
Răspunde
0 0
Copii lor se duc in Elvetia cu bani de furat !??? Au multiple cetatenii !!!
03 Nov 22:34
Nepotii vostri ce vor face !??? Cum vor plati datoriile facute de hotii descreierati !???
Răspunde
0 0
Cuza Vasile
03 Nov 21:23
Statul sa și plătească singur agenții lui și sa plătească singur împrumuturile.... Oamenii nu mai vor taxe și impozite ilegale și dobinzi și amenzi și hirtoagele lor împuțite și autorizații și permise și avize asa scăpăm și de conflict de interese între statul cerșetor de taxe și impozite ilegale și dobinzi și amenzi și hirtoagele lor împuțite și autorizații și permise și avize și cei care muncesc și produc.... Grupul asta de interes trebuie desfintat pentru ca țin oamenii în sărăcie și bat gazeaza și chiar omoară oamenii ca să mențină sistemul asta nedrept și corupt și mafiot și bolnav.... Clar...
Răspunde
0 0
mihai
03 Nov 20:39
Sa nu uitam ca, tatăl doamnei Viorica, a fost condamnat penal pe timpul lui Ceaușescu, pentru o remorcă de furaj pentru animale.
Ce s-ar fi întâmplat cu unul care are proptire pe conturi de 27 de mil E ?

Sunt sigur că, multi din cei care au trăit în timpul acela sunt încă marcați de acele timpuri (la oricine îi este frica de un dosar penal...), dar aceasta nu o să rezolve problemele.
Răspunde
0 0
dumy
03 Nov 20:32
Vad aici ca scriu unii , se cred destepti !! ca si alte guverne au imprumutat , asa este , DAR NU AU IMPRUMUTAT MILIARDE IN ULTIMA ZI DE VIATA , asa ceva nu se poate ,acest Teodorovici este un criminal si primul drum care trebuie sal faca este Penitenciarul Rahova !!!!
Răspunde
0 0
Beti
03 Nov 20:30
Mult prea cinstitul si nefericitul Johanis si-a achitat restanta la ANAF de 300.000€? Sau trebuie să-i o plăteasca tot electoratul PSD?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?