Guvernul de la Praga a anunţat că va scădea salariile bugetarilor

22 Septembrie 2009
Foto: eu-russiacentre.org
Foto: eu-russiacentre.org
Scăderea salariilor pentru bugetari, creşterea TVA cu un procent şi reducerea alocaţiilor pentru copii. Acestea sunt măsurile de austeritate anunţate de guvernul ceh pentru a reduce deficitul bugetar din 2010. Dacă Parlamentul ceh nu va aproba măsurile dure propuse de guvern, premierul Jan Fischer se gândeşte chiar să renunţe la conducerea guvernului.

Executivul ceh intenţionează să crească accizele la benzină, ţigări şi alcool şi să dubleze impozitul pe proprietăţile imobiliare. Pensiile şi ajutorul de şomaj vor fi îngheţate, iar salariile bugetarilor vor fi reduse cu 4%. Prin aceste măsuri, executivul ceh încearcă să reducă deficitul bugetar pe 2010 la 5,2% din produsul intern brut.

Aceste măsuri excepţionale ar urma să fie aplicate timp de un an. În al doilea trimestru din 2009, economia Cehiei a scăzut cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Faţă de trimestreul precedent a înregistrat însă o creştere de 0,1%.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?