Guşă: Dragnea a dat lovitura la HotNews, Realitatea TV rămâne o insulă de independenţă jurnalistică

13 Martie 2018
Guşă: Dragnea a dat lovitura la HotNews, Realitatea TV rămâne o insulă de independenţă jurnalistică
Guşă: Dragnea a dat lovitura la HotNews, Realitatea TV rămâne o insulă de independenţă jurnalistică

Plecarea principalilor editorialişti şi vectori de opinie ai site-ului HotNews este o lovitură dură pe care Liviu Dragnea o dă, indirect, independenţei presei din România, este de părere consultantul politic Cozmin Guşă.

Într-o intervenţie în direct la Realitatea TV, Guşă a declarat că nu a fost surprins de anunţurile făcute de Dan Tapalagă şi Cristian Pantazi. "Bănuiam această decizie", a afirmat consultantul politic. ”Am aflat, în urmă cu circa o lună, că interpuşi ai lui Liviu Dragnea au discutat un fel de preluare ostilă a acestui site nu pentru că ar fi vizat neapărat Hotnews, ci pentru că lui Liviu Dragnea i s-ar fi părut că alte persoane sau alţi lideri din PSD ar fi avut influenţă destul de mare în mass-media şi atunci a făcut acest efort, n-are rost să vorbesc despre sume, să nu pară un soi de bârfă, dar sumele sunt extrem de consistente", a spus Guşă.

Ceea ce s-a întâmplat la HotNews face parte dintr-o strategie mai amplă a liderului PSD de a anihila, practic, orice urmă de opoziţie în presă. "Prin acest gest, Liviu Dragnea nu doar că-şi anihilează o gură de tun împotriva intereselor sale, pentru că Hotnews, alături de Realitatea TV, de Ziare.com şi de alte câteva instuţii de presă, erau o insulă de independenţă jurnalistică şi erau, într-adevăr, o gură de tun împotriva exceselor pe care Dragnea le face împotriva democraţiei sau împotriva statului. El mizează să-şi construiască un instrument cu care să-şi poată duce mai departe, prin influenţe nevăzute, această atitudine dictatorială în interiorul PSD care, după cum am convenit noi aici, la Realitatea TV, a devenit un fel de PSDragnea", a mai precizat Cozmin Guşă.

"Cu această lovitură devin tot mai clare atacurile grobiene la adresa Realitatea TV, acum devin mult mai coerente şi clare pentru toată lumea aceste atacuri, prin interpuşi, la adresa postului nostru, la adresa mea, a vedetelor noastre (Denise Rifai, Rareş Bogdan şi alţii), prin oameni care sunt certaţi cu justiţia şi cu care Liviu Dragnea se înţelege foarte bine, prin oameni care au suferit condamnări grave (dar asta nu a contat pentru colegii noştri de la alte televiziuni), prin oameni care sunt inclusiv bănuiţi de crimă, cum este cazul lui Elan Schwartzenberg, care deversează tot soiul de dejecţii la adresa mea şi a trustului Realitatea TV. Această ofensivă împotriva opiniei libere în România este una gravisimă", a avertizat consultantul politic.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nicu
14 Mar 09:12
Oau ce influenta are Dragnea. De dimineață până seara numai de Dragnea auzim. Începând de astăzi tot ce se întâmplă de râu în lume este de vina Dragnea. Gușuliță marele analist politic , mai lasa-ne, că ai inceput sa devi plictisitor.
Răspunde
0 0
cristina
02 Jun 00:53
11 "Desteptii" ca tine, se cunosc dupa gramatica pe care o stiu! ..."Sa devi" interesant in comentarii e prea greu pentru unii...Fara exceptie toti care-i tin parte lui Dragnea (repetentu') sunt agramati ca Vasilica!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?