Gușă: ”Extrădarea lui Mazăre deschide o mare problemă internă pentru Liviu Dragnea”

14 Mai 2019

Consultanul politic Cozmin Gușă a analizat, exclusiv la Realitatea TV, cel mai fierbinte subiect politic al zilei, extrădarea fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

”Acum suntem în ipoteza în care de la nivelul Ministerului de Justiție s-au făcut demersurile legale și, într-un mod extrem de neașteptat, asta e o telenovelă politică extrem de interesantă, și cei din Madagascar au fost de acord. Lăsăm la o parte speța juridică, aici e vorba de o condamnare foarte dură care a fost confirmată în diverse instanțe și care practic pentru un om atât de tânăr ca Radu Mazare și cu alte circumstanțe agravante, o să-l pună foarte mult timp în spatrele gratiilor. Însă ce este de discutat și de reținut aici este efectul politic al acestei condamnări dublată de extrădare cu participarea și acordul statului român. Ori acordul politic este unul major, practic, în scenariul cel mai credibil vom avea un Radu Mazăre adus în țară, dar un Radu Mazăre extrem de enervat pe faptul că Liviu Dragnea și foștii sau actualii săi colegi, că probabil că este în continuare membru PSD, n-au făcut tot ce le-ar fi stat în putință ca să îl scape, în condițiile în care el sigur și-a adus obolul pentru scorul partidului de-a lungul timpului. Dar mult mult decât atât, parteneriatul de-a lungul timpului între cei doi, între Liviu Dragnea și Radu Mazăre, este de mare notorietate în partid. Practic acest parteneriat mergea de la o prietenie profundă, așa cum o declara Liviu Dragnea, în urmă cu doar 2 sau 3 ani, până la călătoriile comune în Brazilia unde Liviu Dragnea a fost inițiat de către Radu Mazăre, dacă putem să folosim cuvântul inițiat, și așa mai departe”, a precizat Gușă. 

Cozmin Gușă: ”Atmosfera printre colegii lui Dragnea este una sumbră”

”În acest caz, ne dăm seama că atmosfera printre colegii lui Dragnea este una sumbră, dacă până și Radu Mazăre nu a putut să fie ajutat deloc, în această majoritate guvernamentală coordonată de Dragnea în ultimii doi ani și jumătate, majoritate guvernamentală care a avut un scop declarat de a rezolva problemele în justiție ale unor avizați din PSD, din ALDE, prin această putere politică și acte administrative. Practic, această condamnare dublată de extrădare a lui Mazăre demonstrează tuturor impotența lui Liviu Dragnea de a livra în numele partidului și în numele lor, acte care să îi scape, pentru că în viziunea liderilor de organizații județene din PSD, Liviu Dragnea nu este un erou, el nu a avut un scor de 60% și partidul a câștigat cu 40, Liviu Dragnea a avut mereu un scor de 10-15% și partidul a câștigat cu 40 %. Adică el a fost un fel de coordonator, dar voturile nu le-a adus el ca persoană, le-au adus acești lideri județeni, cum a fost și Mazăre în trecut, cum sunt și alții astăzi. De fapt această extrădare a lui Mazăre deschide o mare problemă internă pentru Liviu Drgagea, una de neîncredere, care apoi poate să fie dublată de una de nesusținere, în continuare pentru că el nu a avut un mandat de erou în fruntea partidului ci a fost un manager de organizare pe voturile pe care le aduceau acești lideri județeni, unii dintre ei baroni, cum este și cazul lui Mazăre”, a spus Cozmin Gușă. 

Gușă: ”Această condamnare dublată de extrădare în cazul lui Mazăre, cea mai puternică lovitură pe care o primește Liviu Dragnea în această campanie electorală””Al doilea scenariu, mult mai ascuns, poate să fie legat și de o pedeapsă pe care o primește Radu Mazăre dacă eventual ar fi făcut amenințări din Madagascar, de dezvăluiri la adresa lui Daddy Dragnea, atunci practice se prefer să fie adus aici, să fie pus la păstrare într-o pușcărie, de unde îi va fi mai greu să facă acest gen de dezvăluiri, dar asta este un scenariu secundar pe care îl văd posibil în acest moment, care, dacă este real, va fi cu atât mai grav, pentru Liviu Dragnea în interiorul partidului. Putem să considerăm această condamnare dublată de extrădare în cazul lui Mazăre, cea mai puternică lovitură pe care o primește Liviu Dragnea în această campanie electorală”, a conchis consultantul politic.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Moromete
15 May 23:40
Un fost secretar General al PSD si cu vizite dese la Kremlin si al tovarasul Ghita in pestera din Serbia nu poate fi un pol de acceptat. Daca in postul Tv AVETI SPOTUL PUBLICITAR AL MOSCOVEI CU partidul lui Iliescu si nu reveniti apoi cu imagini de la mineriada si 10 August... sunteti deja fostii rapidisti din galeria stelei ca sa nu zic a cainilor rosii..dac era pe deschizatura reala a ochilor acum va inchideau postul oamenii de rand si nu mustafa. Inteleg ca Denise este pe post de ..atat mai avem ..imaculat ..ATI PIERDUT ceea ce cu greu ati construit ...Va salut si sper ca o parte din jurnalistii curati sa-i pot regasi intr-un post CURAT. Inca nu avem mass-media pe care o dorim.. bucuria e ca jurnalisti sunt !
Răspunde
0 0
Hamilton
15 May 23:03
Toți escrocii cu probleme penale se declară victime inocente ale statului paralel.
Răspunde
0 0
Toni Ionescu
15 May 16:37
Sunt sigur ca daca judecatorii vor cadea la intelegere cu Mazare il vor achita ,depinde cat e dispus sa le dea .Noi nu mai avem de mult justitie ci o taraba de negotz a judecatorilor.
Răspunde
0 0
Dati-mi plajele inapoi,contra dl Mazăre !
15 May 07:31
Dl Rezistenta,acum imi dau sema că socialismul a deschis căile spre catastofe umane,bietii oameni de bine,au vrut sa administreze ei niste plaje la Mamaia,dl Mazăre sătul de răspunderi a zic că le vinnde.Si in loc sa vină investitori germani sau olandezi,ce Dracu,să iertați ,nu suntem in UE,dl Mazărea a preferat de-acia.Si aici incepe drama,oameni au rămas cu plajele,nimeni nu denuntă contractul,pentru că smenarul e smenar, nu erau oameni investitorii de rând, ,,Un mșneag,da impărate”,ci oameni cu dublu circuit.Eu,as vrea plajele inapoi,dv vreti pe Mazare la puscărie,ca a luat din veniturile smenarilor,procentul ce nu se cuvenea lui,cu unei tiitoare de lux.Mă rog..
Răspunde
0 0
Dati-mi plajele,vi-l dau pe dl Mazăre !Că altfelbucuria nebunului srăcia săracului.
15 May 07:26
Dl Rezistenta,acum imi dau sema că socialismul a deschis căile spre catastofe umane,bietii oameni de bine,au vrut sa administreze ei niste plaje la Mamaia,dl Mazăre sătul de răspunderi a zic că le vinnde.Si in loc sa vină investitori germani sau olandezi,ce Dracu,să iertați ,nu suntem in UE,dl Mazărea a preferat de-acia.Si aici incepe drama,oameni au rămas cu plajele,nimeni nu denuntă contractul,pentru că smenarul e smenar, nu erau oameni investitorii de rând, ,,Un mșneag,da impărate”,ci oameni cu dublu circuit.Eu,as vrea plajele inapoi,dv vreti pe Mazare la puscărie,ca a luat din veniturile smenarilor,procentul ce nu se cuvenea lui,cu unei tiitoare de lux.Mă rog..
Răspunde
0 0
Rezistenta
15 May 05:16
Nea Gusa, Mazare, din cate se cunosc despre el, merita 3 sau 4 vieti de puscarie, cam atat primea daca era cetatean USA, ei nu tin cont de tinerete sau batranete cum fac ciorditorii patologici de pe batranul continent Europa. Aici ciordeala si mita sunt legea, iar reeducarea nu exista. Sa nu crezi ca romanasii au inventat ceva in materie de hotie, nu , au cumparat patentul de prin iubita noastra Europa democratica si plina de oameni onesti care nu stiu ce inseamna evaziunea fiscala si mai ales spalarea de bani de ordinul sutelor de miliarde de euro si dolari. Nu, romanii vor si ei mai mult, vor sa traiasca precum nemtii, francezii, olandezii dar bani ioc, o excursie doua pe an max si apoi acasa la mocirla, militand pe online despre ce a inteles fiecare din democratia profunda a tarilor vizitate, unii care prefera avionul, in apropire de aeroportul romanesc comenteaza despre campurile care se vad lucrate si despre speranta, speranta care evident le este spulberata zilnic de Dragnea si mai ales de Iliescu care a vandut tara rusilor. Altii stau la cotitura si speculeaza nemultumirea lor care este tot un fel de hotie, online, dar aici trebuie aprofundata discutia. Una peste alta, treaba vine cam asa, PSD greseste mizand pe cresterea salariala si a pensiilor, degeaba le cresc daca romanasul online nu poate trai european, nu vrea o a 3 a excursie in tarile europene unde democratia este ceva nemaiintalnit, vrea sa traiasca in Ro ca acolo. Vesti proaste se arata de la Bruxelles, nu lasa fir romanilor pentru propasirea materiala, ei cu cine vor mai produce ieftin si cine le va spala dosurile pe bani de nimic? Cine va mai munci in ferme de animale si gunoaie? Exact, romanii sun baza democratiei si statului de drept. Dar pe salarii mai mici decat in China. In concluzie, cu toate ca nu este vinovat de saracirea spirituala si materiala a populatiei din Ro, in 2 ani de guvernare romanasul nostru are mai multi bani si putere de cumparare mai mare decat anterior, Dragnia este suspe
Răspunde
0 0
Amalia
14 May 21:05
Nu vă faceti griji, că în șmecherie nu-l întrece nimeni...vă fi de vină Johannis, UE,demonstrații anti PSD etc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?