Persoanele cu această grupă de sânge sunt ferite de Alzheimer

29 Octombrie 2018

Grupa de sânge poate avea un impact major asupra sănătății creierului, pe măsură ce îmbătrânești. 

Cercetătorii au descoperit că cei care au grupa zero au mai multă materie cenușie în creier decât cei cu grupele A, B sau AB.

În urma unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Sheffield, s-a demonstrat că grupa de sânge joacă un rol în dezvoltarea sistemului nervos și poate crește riscul declinului cognitiv. Astfel, profesorii Matteo De Marco și Annalena Venneri au făcut descoperirea după ce au analizat rezultatele a 189 de pacienți sănătoși scanați prin RMN.

Cercetătorii au calculat volumul materiei cenușii din creierul voluntarilor și au explorat diferențele în funcție de grupa de sânge. Așadar, rezultatele au arătat că persoanele cu grupa 0 de sânge au mai multă materie cenușie în fosa cerebrală posterioară. Cei cu grupele A, B, și AB aveau un volum mai mic de materie cenușie în lobul temporal și în regiunea limbică a creierului, inclusiv în hipocampus, una dintre părțile creierului afectate de boala Alzheimer.

Potrivit doctorulzilei.ro, volumul materiei cenușii se reduce în mod natural, pe măsură ce îmbătrânim, însă, în cazul persoanelor care nu au grupa zero de sânge, această reducere este intensificată.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?