Grecia va construi noi centre de refugiați pentru a reduce supraaglomerarea de pe insule

17 August 2016
Grecia intenționează să reducă supraaglomerarea din taberele pentru refugiați de pe insulele sale.
Grecia intenționează să reducă supraaglomerarea din taberele pentru refugiați de pe insulele sale.

Grecia intenționează să reducă supraaglomerarea din taberele pentru refugiați de pe insulele sale, a declarat miercuri un oficial guvernamental, pentru a detensiona situația și pentru a îmbunătăți condițiile din tabere pe care militanții le-au numit 'rușinoase', relatează Reuters.

Peste 10.700 de migranți sunt în prezent găzduiți pe cinci insule grecești care au însă capacitatea de a primi un număr de 7.450 de persoane, potrivit datelor furnizate de guvern.

Organizația Salvați Copiii a a afirmat că migranții trăiesc în 'condiții mizere și nesigure'.

Grecia intenționează să construiască noi centre pentru refugiați cu o capacitate de circa 1.000 de persoane fiecare, pentru a transfera migranții de pe insule sau din alte adăposturi temporare, scrie Agerpres.

Un oficial guvernamental a declarat că procesarea lentă a cererilor de azil — în lipsa cărora migranții riscă să fie trimiși înapoi în Turcia — se adaugă la climatul de nemulțumire în continuă creștere din tabere.'Ne confruntăm cu o mulțime de probleme pe insule. Oamenii se simt prinși în capcană și nemulțumirea este în creștere. Ei au fost foarte aproape să-și materializeze visul de a ajunge în Europa, însă acest lucru nu s-a întâmplat', a afirmat oficialul, sub condiția anonimatului.

'Ne îndreptăm spre un proces de decongestionare, în timp ce accelerăm procesarea cererilor de azil', a mai spus oficialul. 'Noile facilități vor fi mai bune, cu locuințe mai mici, permanente', a spus el.

Împreună cu migranții de pe insule, pe teritoriul Greciei se află în prezent 57.679 de migranți, față de aproximativ 42.000 câți erau în luna martie. Centrele sale au capacitatea de a găzdui 61.409 de persoane.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?