Grădina Zoologică din Bârlad scoate la licitaţie şapte bivoli

26 Martie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Şapte bivoli de la Grădina Zoologică din Bârlad sunt scoşi la licitaţie. Responsabilii din primărie au spus că nu îşi mai permit să le asigure condiţiile de care animalele au nevoie şi în plus trebuie să facă economii.

Licitaţia va avea loc luna viitoare, iar preţul de pornire va fi de 3,8 lei pe kilogram. Bivolii sunt animale domestice, iar carnea este comestibilă. "Produsele, în general lactatele care provin de la această specie sunt de foarte bună calitate, au un procent mare de grăsimi în lapte", a spus un inginer zootehnist.

Dacă bivolii se vând cel puţin la preţul de pornire, grădina zoologică obţine suma necesară întreţinerii pentru o lună de zile.

În Moldova au rămas doar trei grădini zoologice, la Bârlad, Galaţi şi Brăila. Primarul a spus că întreţinerea grădinii zoologice şi cheltuielile de personal ajung la un milion de lei pe an, ceea ce se traduce în contribuţia fiecărui cetăţean din Bârlad cu 10 lei pe an.

La începutul anului a mai avut loc o licitaţie pentru vânzarea bivolilor, dar nimeni nu s-a arătat interesat.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?