Grațierea se află deja la Camera Deputaților. Iordache așteaptă un semn

17 Septembrie 2018

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, pentru Mediafax, că în prezent există un proiect de lege privind graţierea la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, adoptat tacit de Senat, însă nu a fost stabilită data la care va primi raportul pentru a ajunge apoi în plen.

Pe 29 mai, proiectul legii graţierii a fost adoptat tacit în Senat, după ce termenul pentru dezbatere şi adoptare s-a împlinit la data de 23 mai, anunţul fiind citit în plen de vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda. În forma adoptată tacit de Senat, iniţiativa legislativă prevede, printre altele,  următoarele:

„Art 1 Se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la 5 ani inclusiv aplicate de instanţa de judecată. Art 2 – (1) Se graţiază în parte cu 1/2 , pedepsele cu închisoare aplicate femeilor însărcinate şi persoanelor care sunt unic întreţinător de familie şi au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani , dacă nu li s-au interzis drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească(...)

Art. 5 – (1) Prevederile art. 1 şi 2 nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracţiuni săvârşite în stare de recidivă, nici celor care sunt recidivişti prin condamnări anterioare. (2) Nu beneficiază de prevederile art. 1 şi 2 condamnaţii cărora li s-au aplicat pedepse pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: de vătămare corporală, rele tratamente aplicate moniroului, agresiuni asupra fătului, şantaj traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, violare de domiciliu, înşelăciune, fraude comise prin sisteme informatice, ultraj, favorizarea şederii ilegale în România, ultraj judiciar, cercetare abuzivă, evadare, divulgare informaţiilor secrete de stat, deturnarea de fonduri, fals intelectual şi fals informatic, neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă”.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru această iniţiativă legislativă.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
17 Sep 14:56
... gratierea e absolut necesara pentru a acoperi necesarul de profesionisti de care duce lipsa tara ! Ar fi mult mai logic si mai corect ca puscariile sa fie darimate iar toti puscariabilii sa faca cursuri de buna purtare care sa se incheie cu o spovedenie pentru a se garanta ca au fost recuperati complet pentru societate ... personalul ramas din aceasta miscare maiastra sa fie trimis sa asculte pe la usi, sa bulaneasca pe cei care care pun intrebari incomode, ... si tot felul de astfel de activitati generatoare de liniste sociala profunda !
Răspunde
0 0
Stan
17 Sep 11:20
Coruptièeee bolsevica comunista marca psd ...sau mai bine spus:psb partidul socialist bolsevic din Romania...Jos cu ei toti..la puscarie jefuitorilor, dragnea marlane penal....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?