CAZUL CARACAL. Răsturnare de situație: profilul psihologic al lui Dincă ascunde fapte tulburătoare

5 August 2019

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, din Caracal, care a mărturisit că le-ar fi ucis şi incinerat pe Alexandra (15 ani) şi Luiza (18 ani), se apropie de profilul psihologic al unui criminal în serie.

Gabriel Diaconu, psihiatru, a explicat, la Realitatea TV, cum ar funcţiona mintea princilapului suspect în cazul Caracal.

Citiţi şi:

Mircea Badea, atac mizerabil la Tudor Chirilă, după ce artistul a vorbit despre cazul Caracal

"Sinceritatea din punct de vedere juridic se probează. Ceea ce ştim în acest tămbălău e că a devenit conştient (n.r. - Gheorghe Dincă) că e un subiect de interes personal. Face lucruri care să-l menţină în centrul atenţiei. Trăieşte vremuri de excepţie pentru personalitatea lui. Calendarul e important pentru el. Le-a incinerat ca o formă de depersonalizare a lor, ca să nu le vadă. Calendarul e mai important pentru femei decât pentru bărbaţi, din multe puncte de vedere. Putem să ne uităm la literatură la făptaşi care au avut pauze mari între crimele lor", a spus psihiatrul, care a continuat:

"În anectodica de genul ăsta, de vreme ce crima este atât de intimă, o va comunica cu titlul de confesiune, confesorul trebuie să fie special. Fascinaţia criminalilor în serie pentru uniformă este deosebită. Acest domn Dincă a lucrat la spital, deci a avut în tinereţe o uniformă. Profilul psihologic al făptaşului face ca nimeni să nu mai fie implicat în aceste fapte. Dacă ar fi fost să facă parte dintr-o reţea, ar fi fost prins mai devreme. Are nevoia de a se juca cu autorităţile. Ataşamentul lui faţă de victime este atât de intens încât dacă ar vorbi despre ele e ca şi cum le-ar pierde. El consideră că le-a făcut un bine. Nu poate să empatizeze cu familiile victimelor".CARACAL. Cazul Luiza. Detalii tulburătoare din ancheta DIICOT: s-a găsit un sac cu oase și cenușă

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ecaterina
06 Aug 09:37
va rog lati profilul psihologic al lui Dinca. El va minte ca sa treaca timpul arestati-l odata. Omorati-l asa cum a omorat el acele fete. El a facut o crima nu a angalat niste amarate sa le dea un salariu ca Dragnea. Va rog incetati cu cazul ca deveniti caraghiosi, el va minte si voi organele faceti ce spune el.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?