EXCLUSIV: Germania nu confirmă aderarea iminentă a Bulgariei la Schengen. Ce șanse are România

5 Decembrie 2018

Ambasada Germaniei la București nu confirmă optimismul liderului grupului parlamentar al PPE din parlamentul European, Manfred Weber, în privința aderării Bulgariei la Schengen în 2019. Berlinul este deschis unei aderări în două etape, atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, cu condiția ca cele două țări să își continue reforma, anunță ambasada, pentru Realitatea.net.

Liderul grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a stârnit o amplă dezbatere la București, cu anunțul său privind posibila aderare a Bulgariei la Schengen în 2019, cu frontierele aeriene. Discuțiile au apărut după publicarea rapoartelor Comisiei Europene în cadrul MCV, pentru România și Bulgaria.

Întrebată de Realitatea.net dacă există un consens privind aderarea Bulgarieiambasada Germaniei la București subliniază că nu are cunoștință despre astfel de intenții și că o astfel de perspectivă este posibilă pentru ambele țări, dar doar dacă ele își continuă reforma.  

Va multumim pentru solicitarea referitoare la declaratia recenta a membrului Parlamentului European, domnul Manfred Weber, si va raspundem dupa cum urmeaza:

Astfel de intentii nu ne sunt cunoscute. In general, suntem deschisi ca, in cadrul unui dialog privind aderarea României si Bulgariei la spatiul Schengen, sa discutam despre perspectiva unui model in etape, in care primul pas ar putea fi renuntarea la controalele granitelor aeriene. Acest subiect este important pentru noi si ramane in continuare pe agenda. In acest sens, este indispensabil ca ambele guverne – cel român si cel bulgar – sa-si mentina eforturile de reforma”, a precizat ambasada Germaniei.Anunțul ambasadei Germaniei este consistent cu poziția menținută de Berlin în ultimii ani. Germania a susținut o aderare în două etape la Schengen, cu condiția ca România și Bulgaria să continue reformele.

Ultimul raport în cadrul MCV a criticat dur România și a constatat un regres legat de amendarea legilor justiţiei, independenţa magistraţilor şi combaterea corupţiei.

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat la sfârșitul lui noimebrie că Bulgaria intră în Schengen în 2019, în timp ce România mai așteaptă.

Manfred Weber a salutat cabinetul condus de Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare al Comisiei Europene.

Declarația a venit după o întâlnire avută, la Bruxelles, cu vicepreședintele partidului de guvernământ din Bulgaria GERB, Țvetan Țvetanov.
Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cote
06 Dec 14:24
M-ar fi mirat sa intre bulgaria care e tara prin care intra gramezi de marfa netaxata care apoi intretine evaziunea fiscala din ro si eu ... ma miram ca tari, bulgaria si ro, sa siba sanse atita timp cit sint svaitzer la granitze si capacitatea de a le controla cirect si riguros ....
Răspunde
0 0
Cititi conventiile Shengen ,sunt oribile si ne dezavantajază
05 Dec 14:59
România ar trebui să declare ca nu e interesată de intrarea în Shengen,problema este definitiv inchisă.Consecința ar fi ca mișeii ar face presiuni să intrăm.Pe de altă parte,cititi convențiile care reglementează spațiul si veti vedea ca ne dezavatajază total.Nu avem nevoie de lumpenproletariatul betiv din Olanda,de negrii,deveniti francezi si nici de namții care cauta el dorado la noi sau mafioții depretutindeni.Pentru ce,ca sa plece tantii Mita la serviciu in Germania si Italia,la batrânii ?Si asa pleaca,prelungind sederea.Controlul marfurilor ?Un cal si un pui,ei controleaza berbecii,noi salamul mucegăit de la ei,că jucăriile din China se aduc din Franța,fara impozit si vamă.Si nimeni nu vedea smecheria !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?