Georgescu (ANI): "Presiunile lui Maior asupra mea erau imperative și pot fi încadrate și altfel"

16 Aprilie 2019
Georgescu (ANI): "Presiunile lui Maior asupra mea erau imperative și pot fi încadrate și altfel"
Georgescu (ANI): "Presiunile lui Maior asupra mea erau imperative și pot fi încadrate și altfel"

Într-un interviu acordat "Newsweek Romania", Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate, a vorbit despre raportul Comisiei de control a activității SRI, despre acuzațiile aduse lui George Maior și despre folosirea instituțiilor de forță în politică.

- Ce fel de presiuni a exercitat George Maior asupra dvs. pentru a solicita ICCJ devansarea, înainte de momentul alegerilor prezidențiale, a termenului de judecată în cazul a 33 de dosare aflate pe rolul instanei, inclusiv a dosarului lui Iohannis?

Horia Georgescu: Au fost discuții și abordări punctuale. Permiteți-mi să dezvolt această situație cu altă ocazie.

- V-a cerut cordial sau imperativ? Au fost și amenințări?

Horia Georgescu: Au fost presiuni imperative care pot fi încadrate și altfel.- De ce ați acceptat? Vă era teamă de Maior sau o făceați în virtutea relației personale?

Horia Georgescu: Indiferent de relația personală, eu discutam cu directorul SRI, nu cu un amic, mai ales pe chestiuni inter-instituționale. Cred că mi-a fost și teamă, într-adevăr, în anumite momente. Mai ales dacă îmi aduc aminte că, la un moment dat, chiar lângă șemineul din biroul său de director al SRI, Maior mi-a spus că “încalc legea” dacă nu dau curs cererilor lui. Când voia, Maior apăsa cu toată greutatea funcției sale pe pârghiile și oamenii de care avea nevoie.

Mai mult pe newsweek.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?