Generalul Dumitru Iliescu, mesaj pentru ambasadorul Germaniei: ”Sunteți ipocrit și reprobabil!”

8 Ianuarie 2018
SURSĂ FOTO: EVZ.RO
SURSĂ FOTO: EVZ.RO

Fostul diretor al Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Dumitru Iliescu, lansează un atac la adresa ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, acuzându-l că este ”ipocrit și reprobrabil”.

Redăm în continuare postarea pe facebook a lui Dumitru Iliescu:

”Vă spuneam, în postarea anterioară, că trebuie să luptăm cu toate forțele împotriva corupției, iar cei corupți să meargă acolo unde își merită locul. Dar nu este suficient. Trebuie să analizăm și cauzele corupției, și cine o dezvoltă și o susține. În primul episod am vorbit despre corupția din Franța și despre cum marile companii franceze au exportat corupția în România. Astăzi voi prezenta fapte de corupție deosebit de grave din Germania. Când am văzut documentarul primit de la un prieten am rămas blocat. Cunoșteam și eu multe aspecte referitoare la corupția din acesta țară, dar situația este cu mult mai gravă decât mi-aș fi imaginat vreodată. Două lucruri mi-au venit în minte când am văzut la ce nivel a ajuns corupția în acest stat federal. M-am rugat la Dumnezeu să ne mențină cel mult în acest stadiu al corupției, la noi ea fiind în stare incipientă, vis-a-vis de ce se întâmplă la ei, în Germania. Iar al doilea lucru a fost să mă întreb cum de nu îi este rușine, acestui impertinent de ambasador, să ne dea TOCMAI EL lecții de luptă împotrivă corupției, când la ei corupția a atins cote deosebit de alarmante, pe care până acum nici nu puteam să mi le imaginez.

 Am început să prezint faptele de corupție din Franța cu dosarul fostului președinte Nicolas Sarkozy. Și acum voi începe, la fel, dar cu dosarul fostului președinte al Germaniei Christian Wulff, care a fost obligat să demisioneze, în 2012, ca urmare a acuzațiilor de corupție și trafic de influență, formulate de procuratura din Hanovra în actul prin care a solicitat Bundstagului ridicarea imunității lui pentru a permite o anchetă judiciară împotriva să. Odată cu acesta a fost cercetat pentru aceleași fapte și purtătorul sau de cuvânt, căruia procuratură i-a făcut și o percheziție domiciliara. Nu cred că ați uitat nici de cazul fostului cancelar Helmut Koll, care a acceptat să plătească 300.000 de mărci (150.000 de euro) pentru a pune capăt procesului aflat pe rolul Tribunalului din Bonn și de a scăpa de acuzația că a primit de la cineva o geantă cu 400.000 de mărci (200.000 de euro). O anchetă oficială care viza acțiuni de mituire pentru promovarea produselor în diverse țări de către 4 giganți auto, a scos la iveală lucruri mult mai grave și anume că Volkswagen, BMW, Daimler-toate trei din Germania-împreună cu Audi și Porsche, construiseră un cartel tehnologic, care a funcționat în peste 20 de ani și care în cadrul unor întâlniri secrete periodice stabileau standardele tehnice, prețurile, segmentele de piață, acțiunile de dumping și multe altele, în detrimentul celorlalți competitori, elaborând și documente prin care parafau înțelegerile. Că și în Franța aceste acțiuni ilegale nu au apărut recent, ci au deja o istorie. Cred că va amintiți domnule CORD MAIER-KLODT, ambasador al Republicii Federale Germania în România, despre implicarea în fapte ilegale deosebit de grave, inclusiv de corupție, provocând pagube enorme clienților, prin vânzarea de credite ipotecare, dar și nouă tuturor prin contribuția directă la criză financiară internațională, a titanicei Deutsche Bank. În final aceasta a fost obligată de către Departamentul American de Justiție să plătească 7,2 miliarde de dolari, deși inițial i se imputaseră 14 miliarde de dolari, pentru a se renunță la o lista interminabilă de acuzații. Și nu este singurul caz în care această bancă a fost amendată cu sume foarte mari de bani pentru acțiuni dolosive.

 Printre cazurile cele mai mari de corupție din Germania se numără și vânzarea de acțiuni Daimler Benz AG, pe multe miliarde, de către concernul Flick, afacere în care s-au dat mită numeroase milioane, sub formă unor donații, mai multor partide și politicieni pentru obținerea de derogări fiscale. Modalitățile prin care se mituiau decidenții politici, cei admimistrativi, specialiștii, erau multiple, de la sume mai mici sau mai mari de bani, așa cum au procedat și producătorii germani de simulatoare cardiace, care au mituit medicii să prescrie anumite produse, la organizarea de excursii și petreceri cu prostituate, ca în cazul Volkswagen. Se cunoaște foarte bine că Siemens și Daimler au câștigat contracte, în diverse țări, dând mită sume enorme, iar când au fost puse sub acuzare pentru aceste fapte, a trebuit să plătească amenzi de sute de milioane de dolari. În urmă unor investigații derulate de organele judiciare din Grecia, a reieșit că Siemens a dat 70 de milioane de euro ca mită oficialilor greci pentru semnarea de contracte favorabile. În urmă anchetelor derulate împotriva colosului german a reieșit și faptul că acesta își constituia anual un buget pentru mită de 40-50 milioane de dolari. Autoritățile americane au obligat și ele gigantul industrial Siemens, care a recunoscut că a folosit un sistem extins de mîțe pentru a-și atinge țintele de afaceri, la plată a 1,3 miliarde de dolari, costurile totale pentru companie ridicându-se la 2, 5 miliarde de euro. Compania germană a fost acuzată că a plătit că mită 1,4 miliarde de dolari oficialilor guvernamentali din Europa, Asia, Africa, America de Sud și Orientul Mijlociu, pentru semnarea contractelor cu partenerii din aceste zone.  

 Asemenea măsuri s-au luat și împotrivă altor companii germane printre care Rheinmetall și producătorul de echipamente sportive Adidas. Vă este cunoscut și cazul EADS, inclusiv acuzațiile de dare și luare de mită în România, dar această speță o voi aborda mai pe larg într-o postare viitoare. Acum o să vă dați seamă de ce apără cu atâta îndârjire acești ambasadori statul paralel. Ați văzut vreo anchetă finalizată în care este acuzată o mare companie străină? Nu o să vedeți! Marile companii aloca sume imense de bani cu care mituiesc oficialii străini și cei autohtoni ca să nu se finalizeze asemenea anchete. Voi aborda și acest aspect în viitor. Lista cu asemenea aspecte este lungă și ar putea continuă cu foarte multe exemple, dar nu pot să le prezint pe toate într-o singură postare. Ca să va dați seamă ce amploare a luat acest fenomen în Germania am să va spun că, într-un singur an, ofițerii Biroului Federal de Combatere a Criminalității (Bundeskriminalamt-BKA), au descoperit 46795 de cazuri de corupție, care după opinia lor nu reprezintă nici 10% din totalul faptelor de acest gen. Dacă comparam această situație cu cea realizată cu patru ani în urmă când s-au descoperit doar 9554 fapte de corupție (de cinci ori mai puține) ne dăm seamă care este evoluția acestui fenomen în Germania! Și oficialii lor vin să ne dea nouă lecții de moralitate și de acțiune împotriva corupției. Cei mai corupți din Europa vin și ne acuza pe noi de corupție! NU VĂ ESTE RUȘINE, DOMNULE AMBASADOR CORD MEIER-KLODT??? SUNTEȚI IPOCRIT ȘI REPROBABIL!!!„
 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?