Gates neagă că ar exista divergenţe între Obama şi armată privind strategia din Afganistan

21 Octombrie 2009
Foto: smh.com.au
Foto: smh.com.au
Secretarul american al apărării, Robert Gates, a respins miercuri orice divergenţă între administraţia preşedintelui Barack Obama şi armată privind strategia din Afganistan.

Obama se consultă şi reflectă de mai multe săptămâni la eventuala trimitere a mii de soldaţi suplimentari în această ţară, afectată de insurecţia talibanilor. Această amânare nu este pe placul Statului Major american, potrivit mai multor ziare americane. De exemplu, cotidianul New York Times scrie că "frustrarea şi nerbădarea cresc în rândul militarilor".

Într-o conferinţă de presă organizată după vizita sa la Tokyo, Gates a calificat drept "inexacte aceste zvonuri privind dezacorduri". "Aceste articole nu reflectă realitatea (...). Ofiţerii noştri şi guvernul civil cooperează în mod foarte strâns", a afirmat el, precizând că cele două părţi se întâlnesc aproape zilnic.

Circa 65.000 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi în Afganistan pentru a susţine eforturile împotriva talibanilor.
Prioritar pentru Obama în lupta împotriva terorismului, acest conflict din ce în ce mai sângeros întâmpină o opoziţie din ce în ce mai mare din partea opiniei publice.

Comandatul american de pe teren, generalul Stanley McChrystal, ar cere până la 45.000 de soldaţi suplimentari pentru a lupta împotriva talibanilor şi pentru a împiedica al-Qaida să îşi consolideze prezenţa în această ţară.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?