Gata, e dovedit ştiinţific: cine înşeală o dată înşeală şi-a doua oară

3 Aprilie 2015

De parcă ar mai fi fost nevoie, oamenii de ştiinţă au vrut să confirme înţelepciunea populară: cine înşeală o dată va înşela mereu. Şi le-a ieşit, aşa e, dacă ai înşelat o dată, sînt mari şanse s-o mai faci o dată şi într-o relaţie ulterioară. Mai rău e că şi dacă ai fost înşelat o dată ai tendinţa să alegi prost şi în continuare.

Asociaţia Psihologilor Americani a avut printre concluziile de la congresul său anual confirmarea unor zicale bătrîneşti despre adulter. Principala concluzie a unei cercetătoare de la Universitatea din Denver: dacă ţi-ai înşelat partenerul într-o relaţie atunci şi următorii tăi parteneri se pot aştepta să-i înşeli. Sunt de 3,5 ori şanse mai multe să o faci.

Au fost investigaţi 484 de subiecţi cu vârste între 18 şi 34 de ani. Zicala americană “once a cheater, always a cheater” a fost confirmată. Dar nu doar aceasta a fost descoperirea.

Comportamentul negativ în general se repetă şi în relaţii ulterioare. Ce e valabil cu înşelatul e de asemenea valabil cu partenerii care ţipă, au un comportament agresiv.

Cei care au fost agresaţi în relaţii anterioare sînt de cinci ori mai predispuşi să ajungă din nou victime. Există se pare un tipar, anumiţi subiecţi repetă greşelile, au tendinţa să caute şi să aleagă parteneri agresivi sau parteneri infideli. Cercetătorii spun că există credinţa unora că pot învăţa din greşeli, dar de fapt nu vor învăţa să aleagă parteneri de încredere decît după sfaturi de la profesionişti. (sursa)Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?