Purtătorul de cuvânt al Casei Albe își cere scuze după ce a uitat de Holocaust

12 Aprilie 2017

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a prezentat scuzele sale marți seară, după ce mai devreme afirmase că președintele sirian Basahr al-Assad a fost mai rău decât Adolf Hitler, care "nu a folosit arme chimice". Spicer, care pare că uitase într-o primă fază de camerele de gazare în care milioane de evrei au murit, a stârnit rumoare printre jurnaliști și pe rețelele sociale.   

"Cu toată sinceritatea, am făcut din greșeală un comentariu nepotrivit și insensibil legat de Holocaust și nu există nicio comparație", a declarat Sean Spicer la postul de televiziune CNN, după ce a declanșat o vie controversă în cursul briefingului său de presă cotidian.

"Pentru aceasta, prezint scuzele mele. A fost o greșeală să fac așa ceva", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Scenele petrecute ceva mai devreme în camera de presă a Casei Albe au fost cu adevărat jenante. 

"Noi nu am folosit arme chimice în cel de-al doilea Război Mondial. Nici măcar cineva atât de detestabil precum Hitler nu a folosit arme chimice", a spus Spicer, vorbind despre atacul cu arme chimice al regimului al-Assad.Rugat să își clarifice declarațiile, Spicer și-a înțeles, aparent, greșeala, dar nu a reușit să formuleze o explicație mai clară.

"Cred că, atunci când vorbim despre gazul sarin, el (Hitler) nu folosea gazul împotriva poporului său, așa cum a făcut Assad", a spus Spicer.

Lucrurile s-au complicat atunci când un reporter a strigat din sală că cei vizați de camerele de gazare au fost evreii.

"Mulțumesc, apreciez", a spus Spicer, înainte de a cataloga camerele de gazare din lagărele de exterminare drept "centre de Holocaust".Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?