Gabriel Oprea, trimis în judecată în dosarul Gigină. Fostul procuror general Niţu scapă!

1 Mai 2018

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, motociclist în convoiul care-l însoţea pe Oprea. În schimb, în cazul fostului procuror general Tiberiu Niţu, ancheta s-a clasat. Niţu era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Firma care a făcut lucările în zona unde s-a produs accidentul, cât şi administratorul acesteia sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

Decizia în dosarul Gigină vine 2 ani şi jumătate de la tragedie şi după ce familia poliţistului, prin intermediul presei, a făcut presiuni ca ancheta să fie urgentată.

Prima reacție a lui Oprea, judecat pentru ucidere din culpă: Îmi voi dovedi nevinovăția

În februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie depusă de familia poliţistului Gigină, care s-a plâns de faptul că ancheta DNA durează de prea mult timp.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihaela
02 May 08:18
Ce spui acolo? Ai citit ce ai scris sau ai lăsat la latitudinea telefonului să sorteze ce cuvinte vrea el?
Răspunde
0 0
Jeo
01 May 13:30
Noi nu avem justiție, corupții magistrați au pregătit hoți de case sa ajungă președinte, DNA-ul au înaintat valori morale ca Onea si Negulescu, Oprea a căzut ca musca in lapte, păcat de Gigina...aici da .....doar D-zeu poate sa mai facă dreptate, El si la dorit pe ,,motociclist "
Răspunde
0 0
Moldovan Gheorghe
01 May 13:22
Păcat de viața tânărului Gigina, nu trebuia sa moara, dar...cine știe ..? Divinitatea nu da socoteala la nimeni, nici gen. nu i-ar fi dorit moartea % la %, dar nici DNA-ul nu este D-zeu, da... poate Onea sau Negulescu, sa fi avut atitudini de criminali, dar nu Oprea. Justiția noastră este prea corupta sa poată face dreptate, nici vorba, daca au creat ,, Președinți " din hoți de case.... La ce sa te aștepți...!
Răspunde
0 0
Osika margarite
01 May 17:02
5 Sarac politiste ,premier vostre
0 0
Vicica florea
01 May 12:28
Pina nu se iau tauri de corner si nu se silica ledges cu punct nu se face Ordonez in tarisoara noastra scumpa in care si au sacrficat viata zici de mici de Yemeni deaia nostri si pe care cautam sai ignorant total
Răspunde
0 0
Nelu
01 May 13:17
12 Vivica...mai încearcă odată, dar mai atent la ce anume tastezi!
0 0
Mihaela
02 May 08:16
2 Ce spui acolo? Ai citit ce ai scris sau ai lăsat la latitudinea telefonului să sorteze ce cuvinte vrea el?
0 0
Stroe vasilica
01 May 12:05
??????!!!!!! ce risca oprea???? don ghinarar oprea??? nasul lui ponta???? conducator de doctorate din custode de izmene????? nu risca nimic!!! EL,GABRIEL OPREA,STIE CA LEGEA STRAMBA SI I FRACTORII MARTORI CHEIE(!!!!!),IL APARA!!! ISI VA INCASA LEAFA URIASA PANA LA IESIREA LA PENSIE!!! APOI ISI VA INCASA PENSIA ULTRANESIMTITA PANA VA MURI DE BATRANETI SI MOARTE BUNA...NESIMTITUL DRACULUI...
Răspunde
0 0
Săndulache Luminița
01 May 12:04
Din informațiile culese din presă rezultă clar că principalul vinovat este organizatorul acestor repetate dispozitive, multe dintre ele ” fiindcă i se ridica penisul ” lui Oprea, fără asigurarea prealabilă a condițiilor în care urma să se circule. În dispozitiv, nu circuli cu ce viteză vrei tu, ci cu cea care ți se impune, iar aceasta trebuia corelată cu starea carosabilului, cu vizibilitatea și cu foarte mulți factori . Refuz să cred că polițistul era un novice, pentru că într-o coloană oficială nu ajunge orișicine,...Dar, cu de-alde Oprea și Carmen Dan, orice este posibil Polițistul a fost victima unui sistem corupt, politizat excesiv în care inteligența nu prea contează. Păcat de tinerețea lui și mare tragedie pentru familie. În cecea ce-l privește pe Izmană, toate se plătesc în viață...
Răspunde
0 0
Adrian
01 May 15:16
2 De acord. Comentaru pertinent. Toate se platesc...fie in viata fie nu.
0 0
Vasile M. Sîrbu
01 May 11:10
Este adevărat că s-a mers pe multe "direcții", dar ați cam lucrat în "imponderabilitate" > fără a încerca măcar să înțelegeți cum a acționat "timpul" asupra celor care așteptau rezultatele cercetărilor pe baza cărora să-și vadă concretizată "Dreptatea Mult Așteptată" !?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?