Gabriel Oprea, întrevedere cu James R. Clapper,director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

9 Octombrie 2015
Gabriel Oprea, întrevedere cu James R. Clapper,director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA
Gabriel Oprea, întrevedere cu James R. Clapper,director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit, joi, la Washington, cu James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence).

În cadrul întâlnirii, au avut loc discuţii despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României şi beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic, se arată într-un comunicat remis presei de M.A.I.

În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a menţionat că ”operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune”.La rândul său, James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanţi aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații.

Cei doi oficiali au discutat şi despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict, şi au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

La întrevedere, Gabriel Oprea a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, George Maior.

James Clapper este director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence) şi îndeplineşte funcţia de consilier principal pe probleme de informaţii al Preşedintelui Statelor Unite ale Americii.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?