Fratele Irinei Tănase, iubita lui Dragnea, printre beizadelele trimise de România la Bruxelles

23 Ianuarie 2019
Irina Tanase, iubita lui Liviu Dragnea
Irina Tanase, iubita lui Liviu Dragnea

Reprezentanţa României de la Bruxelles este împânzită cu odraslele politicienilor români. Copii de foşti miniştri, parlamentari, şefi SIE şi magistraţi CCR au ajuns diplomaţi pe baza unui singur criteriu: numele părinţilor. Printre pile s-a strecurat şi fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

Aflată pentru şase luni la conducerea UE, România livrează la Bruxelles un val consistent de nepotism.

Surse din Ministerul Afacerilor Externe au explicat pentru „Adevărul" că Reprezentanţa României pe lângă UE numără două tipuri de diplomaţi.

„Specialiştii, care ţin în spate şefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem de râs, şi pilele, copii de politicieni, ajunşi la Bruxelles cu ordin de la partid", explică sursele citate.

Cei din urmă sunt diplomaţii-fantomă. Nu au fost supuşi la niciun test transparent de selecţie, ci au obţinut funcţia doar pe baza unor recomandări de la ministere. Nu au CV-uri publicate pe site-ul ambasadei, nu au poze, nu au conturi de Facebook. Nu ştim data la care au fost trimişi la post. Nu ştim când le expiră mandatul. Singura dovadă care atestă existenţa lor diplomatică: figurează pe lista online de experţi angajaţi la Reprezentanţa României de pe lângă UE.Câteva exemple, listate de Adevarul:

- Iulian Tănase se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comericale Externe". Cine este Iulian Tănase? Fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor diplomatice, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxeles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. A rămas acolo la propunerea Ministerului pentru IMM-uri, condus de Radu Oprea, unul dintre apropiaţii lui Dragnea.

- Ramona Niţă face parte din secţia „Transport, Telecomunicaţii, Energie" a Reprezentanţei. Este fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niţă, condamnat vara trecută la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Niţă a fost eliberat în decembrie, după decizia CCR care a desfiinţat sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă. Procesul său va fi rejudecat.

- Mihnea Sarcă e fiul fostului director adjunct al SIE, Vasilică Sarcă, trecut în rezervă anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis. Mihnea Sarcă e angajat la Bruxelles în Secţia Afaceri Economice şi Financiare, unde se ocupă de dosare ce ţin de sectorul bancar şi piaţa de capital. Potrivit surselor citate, Mihnea Sarcă a fost propus la post de Banca Naţională, instituţie condusă de Mugur Isărescu.

- Diana Cliveti a fost repartizată la „Politica Externă de Securitate şi Apărare". Diana Cliveti este fiica Minodorei Cliveti, fost parlamentar PSD de Bacău între 2000 şi 2008, apropiată de fostul sforar social-democrat Viorel Hrebenciuc. Înainte de a ajunge la Bruxelles, Diana Cliveti a lucrat la Ambasada României în Grecia, când ambasador era George Ciamba, actualul ministru pentru Afaceri Europene

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nicolas
23 Jan 14:28
l-au omorit degeaba pe Ceausescu...doar ca sa poata securistii si comunistii sa fure si sa distruga frumoasa tara lasata de Ceausescu...
Răspunde
0 0
Raul
23 Jan 12:33
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE SA DEA PUBLICITATII LISTA CU ANGAJATII ROMANI PLECATI LA BRUXELLES PE BANII CONTRIBUABILILOR ROMANI NUD E ALTA SA STIM SI NOI CE " PERFORMANTE " AU ACESTI ROMANI CARE IN SPATE ALTI ROMANI SI ANEXAT CV/UL FIECARUIA S AVEDEM SI NOI CE " MERITE " PROFESIONALE . ESTE O AMR EBATAIE D EJOC CE SE INTAMPLA ASTAZI IN MEDIUL DIPLOAMTIC SI ECONOMIC DIN ROMANIA. CA SA DAU DOAR UN MIC EXEMPLU SIGUR NU FACE REFERIRE LA BRUXELLES DAR LA O TARA CAT UN CONTINENT ESTE VORBA DE CHINA, CRED CA ESTE PRIMA PUTERE ECONOMICA DIN LUME LA ORA ACTUALA. ASA DE BINE ISI FACEA TREBA REPREZENTUL ROMAN PE PROBELME ECONOMCIE IN DECEMBRIE 2017 CAND INTREABT FIINDSA SPRIJINE ACTIVITATEA SI A MEDIULUI PRIVAT DIN ROMANIA IN CHINA INA FARA UNEI CONFIRMARI NU A FACTU NIMIC SIA TENTIE PALTIT CU MII DE EURO PE LUNA PENTRU A SPIJINI MEDIULD E AFACERI. CHESTIUNEA ESTE MULT MAI GRAVA FAPTUL CA CEI DIN ROMANIA TRIMIT PE LA DIVERSE AMBASADE DIVERSI INSI CU PILE CARE SA DINAMIZEZE REALTIILE ROMANIEI CU STATELE IN CARE SUTN ACREDITATI. PE LANG AFAPTUL C ANU CUNSOC DELOC MEDIULD E AFACERI ,NU AU CUNSOTIINTE MINME DE ECONOMIE SIPOLITICI COMERCIALE DE A PROMOVA PRODUSELE ROMANESTI INT ARILE REPSECTIVEW. DOAR DATE STATISITICE FARA RELEVANTA IN PLAN ECONOMIC SI CAM ATAT SI CULMEA FAC PURICI MULTI IN ACELE TARI. ESTE CAZUL CA DECIDENTII ROMANI SA-SI SCHIMBE TOTAL MANEIRA TRIMITERII PESTE HOTARE A ACESTOR INSI CARE PE FAPTUL CA APROAPE TOTI SUTN PILOSI HABAR NU AU DE CEEA CE ISNEAMNA REALTIILE ECONOMCIE ITNERNATIONALE. FARA VIIZUNE, FARA NICIO STRATEGIE MAE SIC EI DIN SUBODINEA LOR NU POT FACE FATA ACTUALELOR PROVOCARI IN PLAN DIPLOMATIC SI ECONOMIC INTERNATIONAL. !
Răspunde
0 0
Juvete
23 Jan 10:01
Sau terminat cumva PROFESIONISTII din RO !??? Trebuie trimisi babuini inruditi !?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?