Fostul șef al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, urmărit penal

24 Aprilie 2019
Băsescu şi Ministerul Sănătăţii răspund afirmaţiei ŞOCANTE a lui Daniel Barbu despre bolnavii HIV
Băsescu şi Ministerul Sănătăţii răspund afirmaţiei ŞOCANTE a lui Daniel Barbu despre bolnavii HIV
Băsescu şi Ministerul Sănătăţii răspund afirmaţiei ŞOCANTE a lui Daniel Barbu despre bolnavii HIV Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, care a demisionat după scandalul HIV, numit la IICCMER

Fostul șef al Autorității Electorale Permanente,Daniel Barbu, candidatul ALDE pentru Parlamentul European este cercetat în dosarul în care trezorierul PSD este suspectat că și-ar fi luat o mașină de lux din subvențiile statului pentru partid. Barbu, în calitatea fost șef al Autorității Electorale Permanente, ar fi oprit controalele care ar fi trebuit să verifice unde au ajuns banii.

Potrivit DNA, fostul șef al Autorității Electorale Permanente este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de neurmărire conform legii a respectării destinației subvențiilor.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice, în sensul în care
- nu ar fi dispus, potrivit Legii finanțării activității partidelor politice verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subvenții) și cheltuiel și ar fi stopat unele controale aflate în curs. 

Concret, printr-o adresă din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, suspectul ar fi dispus în mod discreționar, oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică.

Potrivit DNA, în dispozițiile Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.

DNA mai spune că, deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să își dea demisia în data de 27.02.2019 din funcția de președinte al AEP.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
rezistenta
24 Apr 15:05
praf in ochi aruncat ostentativ inainte de alegeri, nimic nu se schimba in modul de abordare securistic al DNA. acum 2 ani si ceva, jumatate din conducerea USR a primit dosare penale pe aceeasi tema, finantarea campaniei electorale cand USR era condus de Nicusor Dan care nu raspundea la comenzile securistice. l-au dat afara si au pus pe Barna , nu s-a mai auzit nimic de atunci pana acum, a avut Kovesi grija. asa se procedeaza intr-o societate bolnava, molima securista este prezenta in politica, justitie, presa, unde-si dirijaza marionetele in functie de propriile interese, evident de natura pecuniara. pot schimba orice lege in Romania, oricine doreste si oricum vrea, degeaba, tot sistemul trebuie scuturat si despaducheat , 10 ani de Basescu si Macovei la justitie, deja pute a mort daca nu a formol.
Răspunde
0 0
SOARTA
24 Apr 14:49
eu cred ca unii sint predestinati pentru anumite functii, omu era perfect la numarat voturi acuma il schimba, pacat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?