Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat lista cu cele 65 de persoane, ofiţeri activi ai SRI

19 Septembrie 2017


Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marţi la Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de informaţii, pe tema acuzaţiilor formulate în spaţiul public. Acesta a declarat la ieşire că "sunt ofiţeri activi ai serviciului oameni din media, oameni politici şi oameni de afaceri". "Aceste probe le-am prezentat Comisiei".

"Am discutat despre culoarele din Justiție și despre chestiunile referitoare la siguranța națională. Am dat o declarație cuprinzătoare. Am dat și documente, pe care am considerat necesar că membrii Comisiei ar trebui să le vadă, în sensul înțelegerii a ceea ce eu am numit statul paralel în ultimii ani. Am prezentat și o listă de persoane, va fi avută în vedere, de 65 de persoane care eu consider că ar putea fi audiate pentru înțelegerea statului paralel. Sunt persoane ofițeri activi ai SRI, ofițeri în rezervă ai Serviciului, oameni politici, oameni de afaceri și oameni din media", a spus Dragomir, la ieșirea de la audieri.

Acesta a precizat că, în opinia sa, "va mai exista cel puțin o întâlnire cu Comisia" și că la momentul la care se vor încheia audierile sale va reveni "cu chestiuni mult mai precise în legătură cu ce s-a întâmplat".

"În viitorul apropiat voi face declarații cu privire la toate aspectele pe care le-am menționat până acum. Ședința Comisiei a fost una foarte concretă și tehnică", a arătat fostul ofițer SRI.

Liviu Dragnea cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţea trecută, la Parlament, referitor la dezvăluirile pe care le-a făcut fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, cu privire la activitatea DNA şi a Serviciului Român de Informaţii, că ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat „rapid” la audieri în cadrul Comisiei de control al SRI.

„Dacă se va constata că, din ceea ce se va spune acolo, se depăşeşte competenţa Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Daniel Dragomir a făcut o serie de dezvăluiri la România TV, potrivit cărora rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI.

Coldea: Dragomir, disperat 

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, cel care s-a retras din activitate în urma scandalului declanşat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, spune că fostul ofiţer Daniel Dragomir este "un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă".

"Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu și nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofițeri cu funcție, grad și pregătire similare care nu a mai interacționat profesional în mod direct cu mine. Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informații, ci dezinformări și minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă", a declarat fostul nr.2 din SRI.

Referitor la acuzaţiile venite dintre Dragomir şi nu numai cu privire la interferenţa serviciului de informaţii în activitatea procurorilor  DNA, Florian Coldea a precizat că SRI este obligat să pună la dispoziție datele cerute de orice structură a Ministerului Public, care uneori pot proveni inclusiv din mandate de securitate națională exploatate în trecut, chiar și pe profil de antiterorism.

"Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activități de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI",  a declarat Coldea. 
  

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?