"FOIŢA DE CAFEA", drogul care face ravagii pe litoral

26 August 2014
Drogul care face ravagii pe litoral.
Drogul care face ravagii pe litoral.
FOTO: mangaloretoday.com

Un nou drog stârneşte interesul tinerilor: "foiţa de cafea". Acesta este, spun specialiştii, o combinaţie între o substanţă etnobotanică, despre care se crede că provine din China şi cafea.

Consumatorii de droguri dau dovadă de inventivitate în încercarea de a găsi noi metode pentru a se simţi bine. Iar una dintre „inovaţii” este folosirea cafelei, de unde şi denumirea noului drog care face senzaţie în rândul consumatorilor, scrie cugetliber.ro.

Dar, după cum au subliniat specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, cafeaua este utilizată doar pentru a schimba gustul chimicalelor din substanţele psihoactive şi pentru că miroase bine! Pericolul este reprezentat de o nouă substanţă psihoactivă apărută pe piaţa din România, sub formă de praf, ce are o culoare asemănătoare cu a cafelei şi este folosită în combinaţie cu aceasta.

„De fapt, este vorba despre două combinaţii. Pe de o parte, între tutun, substanţa cu proprietăţi psihoactive şi cafea, măcinată sau boabe strivite, care se fumează. Pe de altă parte, se combină o băutură energizantă, vodcă, substanţa psihoactivă şi, opţional, se adaugă cafeaua. Cafeaua este utilizată pentru a-i schimba gustul şi pentru că ascunde mirosul caracteristic al substanţelor psiho- active”, a explicat comisarul şef Cristian Marius Oprişan, şeful CPECA Constanţa.

Singurul efect pe care-l are cafeaua asupra organismului este faptul că înteţeşte bătăile inimii, consideră specialiştii. În schimb, noua substanţă etnobotanică este cea care pune în pericol viaţa consuma-torilor. „Dacă în cazul heroinei, cocainei sau marijuanei se ştie care sunt efectele asupra organismului, în cazul substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive acestea sunt necunoscute. Compoziţia lor chimică este modificată în permanenţă, astfel că şi efectele asupra organismului sunt altele, de la o substanţă la alta”, a adăugat comisarul şef Oprişan.

 Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -2
tano
26 Aug 21:41
O stire timpita care descrie un nimic ce are ca efect un nimic necunoscut. Asa ca nu mai consumati cafea ca poate mai inventeaza 'jurnalistii' ceva!
Răspunde
0 -2
orion
26 Aug 15:03
Nu exista efect ,nu exista cauza. Atunci, unde-i drogul ? Despre ce vorbim?
Răspunde
2 0
marian
26 Aug 17:32
6 Orion, esti bolnav rau! Da rau de tot, tie iti trebuie stricnina, nu foita de cafea, si inca in doze mari, cu kilogramul, ca sa fim siguri ca nu mai scapi...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?