FMI salută planul privind sprijinirea economiilor din Europa de Est

27 Februarie 2009
Foto: romanialibera.ro
Foto: romanialibera.ro
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a salutat vineri pachetul comun al celor trei mari bănci de dezvoltare, menit să ajute creditorii şi afacerile din Europa de Est, şi a subliniat că va continua să sprijine la nivel macroeconomic statele afectate de criză.

Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) au lansat vineri un program pe doi ani, de până la 24,5 miliarde euro (31,2 miliarde dolari), destinat Europei de Est.

"FMI salută planul comun pentru sprijinirea sistemului bancar şi creditării din Europa de Est", a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, într-un comunicat.

"Iniţiativa, lansată la începutul zilei, va ajuta la temperarea efectelor crizei financiare asupra fluxului creditării în regiune", a mai spus acesta.



Subiecte pe aceeași temă



Sursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?