Florin Călinescu, reacţie dură după protestul din 10 august: "Lucrurile nu vor rămâne aşa"

16 August 2018

Florin Călinescu a afirmat, la Realitatea TV, că toată clasa politică din ultimii ar trebui dată la o parte.

"Mă ocup cu satira politcă de mai bine de 20 de ani, nu am un Guvern preferat până acum, dar eu cred că toată clasa politică, tot establishmentul ăsta politic de 28 de ani, ar trebui dată la o parte şi trebuie să apară forţe police noi", a spus Florin Călinescu.

"Ce face jandarmeria? Nu mă inflamează atât de tare ca cetăţean care a prins evenimentele din decembrie '89 la Timişoara unde armata Republicii Socialiste România şi Ministerul de Interne a început razboiul cu gloanţe de războu şi cu arme chimice în toată regula etc. Asta nu înseamnă că ce a facut jandarmeria pe 10 august este scutit de penalitate. Aşteptăm să vedem ce spune procuratura militară", a spus acesta.

Omul de televiziune a completat că este însă inadmisibil să vedem asemenea imagini la 28 de ani de la Revoluţie când au murit tineri şi nu numai. "Aceste lucruri nu trebuie lăsate aşa. A fost de un amatorism penal. Nu există nicio justificare, puteau să vină de două ori mai mulţi agresori. În orice ţară cum se apără ei, jandarmeria este pusă în faţa unei mulţimi cu potenţal agresiv. Dar trebuie făcută o analiză", a spus acesta, adăugând nu îl interesează ce spun nişte plutonieri. "Crezi ca pe mn ma intereseazza ce spune un colonel in civil, zici că era venit de la o discotecă cetăţeanul ală care dădea cu piciorul în oameni? Crezi că mă interesează ce zice Cucoş? Ce zice prefectul sau ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei. Ce mă interesează pe mine ce spun jandarmii? E problema lor. Pe mine mă interesează să văd ce spune procuratura. Punct!", a detaliat Florin Călinescu.

Acesta a mai afirmat că dacă procuratura este subordonată politic a reuşit totuşi să spune ceva: atacul a fost brutal şi nejustificat.

"Dacă a fost o conspiraţie politică pentru a ajuta o tabără, dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Ce Dumnezeu?", a completat el.

Florin Călinescu a precizat că actualul Guvern o să plătească şi el pentru multe altele. "În corolarul guvernării, faptele jandarmeriei de pe 10 august sunt doar o silabă. Ei au făcut multe lucruri în aştia doi ani şi o să mai facă.

"În rest, povestea nu este atât de complicată, o să se afle, jenant este că nişte flăcăi cu burţile cât casa au făcut ceea ce ţine de haine unui militar, adică încălcarea codului de procedură militară pentru că ei nu au dreptul să dea cu spray-ul în faţa omului, cu bastonul în capul omului şi aşa mai departe. Nişte colonei o să răspundă, nu luna asta, nu la anul, dar o să răspundă", a încheiat Florin Călinescu.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
dinut
18 Aug 08:27
mai nene calinescule ai luat locul celor dupa coltul blocului , ca puric zamfirescu etc etc , mergi nene si devino lider de grup sa te expui direct si sa participi la eliberarea ROMANIEI DE CEI CEI CARE AU DAT LOVITURA DE STAT DIN 1989 !!!! ALFEL CAZI SI TU IN DERIZORIU CA UN PROPAGANDIST ORDINAR !!!
Răspunde
0 0
Victor
17 Aug 01:05
ALO !!! --REALITATEA !!! -- La ce folosesc cele 2 patratele + ROSU si - VERDE de la finalul unei postari ???? Daca tot sunt INACTIVE , SCOATETI-LE !!!
Răspunde
0 0
Barbato Mihail
16 Aug 21:46
Finalmente unul care stie sa spuna ceva precis.Asa e ! Aici nu e vorba doar de PSD ci de intreaga suita de "mostenitori" care fac politichie de 28 de ani
Multumesc dle Calinescu !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?