Firea, un nou atac devastator: Dragnea a uitat promisiunile şi a impus o agendă paralelă

14 Septembrie 2018

Gabriela Firea revine cu un nou mesaj împăciuitor către membrii de bună-credinţă ai PSD, dar devastator la adresa lui Liviu Dragnea, pe care-l acuză deschis că a trădat idelurile şi promisiunile care au adus victoria PSD din 2016, de impunerea unei agende politice paralele şi de faptul că s-a înconjurat de o camarilă perfidă. 

Gabriela Firea începe prin a repeta că nu doreşte nici să-i ia locul lui Liviu Dragnea, nici să obțină vreun avantaj personal şi nici să pună în pericol programul de guvernare. "Am ridicat însă niște probleme, acumulate într-un an și jumătate de discuții sterile în partid, care s-au acutizat în ultima perioadă."

"Tăcerea mea din ultimele zile nu are nicio cauză subterană, spre stupefacția celor care se hrănesc zilnic doar cu esență de complot, ci mi s-a părut normal să las „scena” liberă și altor colegi care ar putea să contribuie la această dezbatere absolut necesară pentru PSD. Dacă cei mai mulți au ales să se abțină de la luări publice de poziție, acest lucru se datorează și modului perfid în care am fost atacată și defăimată de către camarila, asumată sau nu, din jurul lui Liviu Dragnea.

PSD a derapat de la valorile europene

"Nu sunt în fruntea niciunei răzmerițe și nu am intenționat să fiu eu cea care dă tonul schimbării în partid. Știu însă că sunt mulți colegi care gândesc la fel ca mine, așa că nu voi ezita să mă alătur oricărei inițiative oneste, fie ea scrisoare, rezoluție sau orice altceva, care are ca scop modernizarea PSD, readucerea lui aproape de oameni și de problemele lor, precum și asumarea fără echivoc a valorilor europene și nord-atlantice," scrie Firea.În urmă cu 3 ani, la congresul care i-a validat alegerea în funcția de președinte al partidului, Liviu Dragnea spunea că trebuie să începem construcția unui partid nou, autentic de stânga, care va pune pe primul loc oamenii. „Vom face politica celor care lucrează în marile întreprinderi, a celor care nu au sâmbăta și duminica libere, a celor care inovează, a celor care sunt plecați în străinătate”.

Dacă victoria din alegeri a avut ca efect doar să-i ofere lui Dragnea puterea de lider absolut, atunci totul a fost degeaba

e-am lăsat cu toții amăgiți de aceste vorbe mari, oamenii ne-au votat covârșitor la alegerile din 2016, iar noi, cei din conducerea partidului l-am sprijinit necondiționat.  Numai că Liviu Dragnea a uitat mult prea repede promisiunile și a impus partidului o agendă paralelă și un stil discreționar de conducere, luând decizii, unele de o importanță covârșitoare, pe baza consultării cu doar câțiva oameni, unii dintre ei din afara PSD, sau chiar din statul subteran cu care spune că se luptă.

Gabriela Firea le răspunde şi celor care i-au reproşat că n-a spus nimic până acum despre problemele din parrtid, despre chiar ea reucoşte că au apărut la scurt timp după preluarea guvernării. ""N-am avut brusc o revelație, dar am constatat, gradual, că acest mod de a face politică se răsfrânge direct asupra cetățeanului. Eu mă lupt pentru a-mi putea respecta angajamentele pe care mi le-am luat, împreună cu Liviu Dragnea, față de bucureșteni, (...) dar când văd că proiectele noastre stagnează din cauza unor abordări politicianiste, atunci e clar că trebuie să ducem lupta la alt nivel."

"S-a spus că acest mod de a conduce partidul cu mână forte ne-a asigurat succesul în alegeri, dar s-a întrebat cineva dacă acest lucru ar fi fost posibil fără implicare și dăruirea noastră, a celorlalți lideri și militanți ai partidului? Dacă marile victorii electorale (...) doar i-au asigurat lui Liviu Dragnea accesul la resurse cu ajutorul cărora să-și consolideze poziția de lider absolut, atunci putem spune că au fost degeaba."

Dragnea a distrus partdiul, niciodată valul de ură împotriva PSD nu a fost atât de puternic

Gabriela Firea continuă atacul fără menajamente, convinsă că tocmai felul în care Liviu Dragnea contraatacă, prin diverse aranjamente de culise, dovedeşte că ea are dreptate. " A găsit de cuviință să-i convoace la sediul central pe liderii de organizații, unul câte unul, sau în grupuri mici, după afinități și, sub pretextul unor discuții referitoare la organizarea referendumului, să încerce să-i intimideze sau, după caz, să-i fidelizeze, cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate, sau cu promisiuni mai mult sau mai puțin iluzorii. Doar din informațiile pe care le am eu, a oferit primele 3 locuri pe lista de la europarlamentare la cel puțin 30 de colegi!" a mai afirmat edilul Capitalei. 

"Mulți dintre colegii sau votanții noștri văd în Liviu Dragnea simbolul luptei împotriva statului paralel și a președintelui Iohannis. Este o percepție pur subiectivă, pentru că faptele arată cu totul altceva. După alegerile din 2016, în ciuda multor măsuri bune, cu mare impact în rândul populației, PSD s-a prăbușit în sondaje ca intenție de vot, în timp ce toți adversarii noștri capitalizează această scădere, valul de ură împotriva PSD nu a fost niciodată atât de puternic, iar noi înfruntăm această realitate sub conducerea unui președinte vulnerabil din multe puncte de vedere, cu o cotă de încredere cu mult sub cea a partidului."

În condițiile acestea, e limpede pentru oricine că bătăliile politice care ne așteaptă în 2019 sunt pierdute din start!

"În mai puțin de 4 luni, Bucureștiul va deveni capitala Europei pentru jumătate de an, odată cu preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Cred că avem acum o ultimă șansă de a ne prezenta în fața opiniei publice din întreaga Uniune ca partid modern, democratic, pro-european, capabil să susțină cu legitimitate interesele românilor," îşi încheie mesajul Gabriela Firea.

sursă foto: FB/Gabriela Firea

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
14 Sep 22:43
Oare cum merg afacerile din brazilia ?
Răspunde
0 0
Matu gaia,bre !
15 Sep 05:49
4 Daca stiti ceva .dle N.spuneti la DNA,pentru ca domnii de acolo se zbat ca pestele pe uscat de 10 ani sa afle ceva si nu pot.Si,ca deotolog ce sunteti,ce daca ar fi cumpart pământ in Brazilia ? Va sftuiesc sa căuati urma banilor,ca sa aflati criminalul,ca altfel,daca am trai in Europa,ati pati-o cu invinuiri deladeastea !
0 0
Competitori va astepta hasthagii ! Acționati !
14 Sep 17:49
Atata timp cat partidul e condus de interese,puterea se clatină.Va fi un partid de opozitie,unde drumarii care vor centura Bucurestiului,vor soma.Dl Dragnea n-a fost considerat ca o structura a partidului si sa fie sprijinit nu ca persoana ,ci ca lider de partid.Ling sticla pe dinafară cu amnistia si gratierea,care trebuia explicat nu ca un act personal,ci ca un act de confruntare intre sitemele care exista.A fost condamnat pentru indeplinirea sarcinlior de partid,si multi s-au bucurat,inclusiv dl Tariceanu.Partidul recinoaste in condamnare o infractiune imputabila dlui Dragnea ?Atunci de ce nu actioneaza,inclusiv ca calapoadele aruncate de poetul Teodor Neculuță/Apoi,ca secu,presa lui,partidele lui,doamnele de pe dedincolo il ataca pe dl Dragnea ca simbol,nu ca persoana sa se bucure daomana Firea de succes.Si apoi,n-a fost sustinut in demersuri de destalinizarea justitiei,in demersurile de a combate forma violenta de a cucerii putrea la 10 august,sctiune agreata de primar ,etc.Deci daca partidul e o afacerp privata ,veniti competitori sa daramati structuri !
Răspunde
0 0
alex
14 Sep 18:50
3 dar tu primarita ?? te-ai tinut de promisiuni???decit Firea mai bine Dragnea
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?