Fenomen neobișnuit. O astfel de poză va mai fi surprinsă peste 50 de ani

3 Martie 2019
Plajă la Magadan Plajă la Magadan

Priviți cu atenție aceste imagini. Sunt foarte rare și există șanse mari ca următoarele poze de acest fel să poată fi făcute peste zeci de ani.

O zi neașteptat de călduroasă i-a scos la plajă pe locuitorii din Magadan, un oraș situat în estul îndepărtat al Rusiei, pe malul Mării Ohoțk. Temperatura a fost una neobișnuit de ridicată: 24 de grade Celsius, scrie Siberian Times.

Construit în timpul lui Stalin, orașul Magadan era una dintre așezările cheie din sistemul de lagăre din Orientul Îndepărtat rus.

Aflată pe malul Mării Ohoțk, într-un regim climatic subarctic, localitatea cu aproape 100.000 de locuitori nu se bucură de veri foarte călduroase. Temperatura medie ajunge la 14 grade Celsius în iulie, dar localnicii se pot aștepta la zile mult mai friguroase și la zăpezi.

Săptămâna trecută, termometrele au arătat 24 de grade, cu doar două mai puțin decât recordul înregistrat până acum în regiune.Vremea neobișnuită i-a împins pe localnici la plajă. La astfel de temperaturi, scrie Siberiantimes.com, oamenii primesc zile libere de la muncă.

Vremea, spun jurnaliștii locali, se poate strica în orice moment.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?