FBI a dezvăluit ce metode foloseau spionii ruși pentru a-și disimula activitățile la New York

27 Ianuarie 2015

Trei bărbaţi, care se întâlneau şi făceau schimb de bilete -fără să participe sau să discute despre evenimente sportive sau concerte recente-, dar şi de alte obiecte din viaţa de zi cu zi -umbrele, pălării sau cărţi-, sunt spioni ruşi şi shimbau informaţii la New York, potrivit FBI, relatează CNN.

Motivul acestui comportament misterios, potrivit unei plângeri federale făcute publice luni, este că bărbaţii sunt spioni ruşi care se foloseau de aceste coduri pentru a face schimb de informaţii secrete, la New York. Ei se întâlneau - de la începutul lui 2012 şi până la sfârşitul lui 2014 - afară, pentru a evita să fie supravegheaţi. La aceste întâlniri, unul dintre ei înmâna o pungă, revistă sau ziar celuilalt. Însă FBI îi fila şi asculta. Autorităţile l-au arestat luni pe unul dintre ei şi au anunţat că lucra ca agent acoperit pentru Guvernul rus. El a fost identificat drept Evgheni Buriakov, în vârstă de 39 de ani, angajatul filialei unei bănci ruseşti din New York City, potrivit plângeri federale. Bărbatul cu care Buriakov se întâlnea frecvent pentru a-i da diverse lucruri era Igor Sporîşev, în vârstă de 40 de ani, care lucra ca reprezentant comercial pentru Guvernul rus la New York, se arată în document. Victor Podobnîi, în vârstă de 27 de ani, ataşat la Ambasada rusă la ONU, este suspectat că făcea parte din această conspiraţie.

 Mai multe pe MediafaxSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?