Fâşia Gaza se confruntă cu riscul unei penurii de hrană şi apă

24 Iulie 2014
Gaza
Gaza
FOTO: timetv.ro

Plecarea a mii de palestinieni din casele lor de la începutul ofensivei israeliene împotriva Gaza riscă să antreneze o penurie de apă potabilă şi hrană, potrivit organizaţiei neguvernamentale britanice Oxfam, potrivit Mediafax.

Peste 120.000 de persoane, în special "femei şi copii" şi-au părăsit propriile locuinţe de la începutul ofensivei israeliene dar nu pot scăpa de violenţe deoarece "frontierele cu Israelul şi Egiptul rămân închise", a declarat Oxfam într-un comunicat publicat miercuri.

"Spitalele şi resursele de apă sunt la flux continuu şi nevoile cresc de la zi la zi. Oamenii fug îngroziţi", a precizat Nishant Pandey, responsabil Oxfam în Israel şi în teritoriile ocupate palestiniene.Reţeaua de epurare a fost avariată "şi doar jumătate din staţiile de epurare funcţionează în Gaza", adaugă comunicatul, perturbând aprovizionarea cu apă a "peste un milion de persoane".

O mare parte a regiunii dens populate care se întinde pe malul Mării Mediterane nu dispune de electricitate decât patru ore pe zi, subliniază Oxfam.

În pofida atacurilor aeriene, asociaţia umanitară a reuşit totuşi să aprovizioneze cu apă, cu ajutorul camioanelor, "19.000 de persoane refugiate în şcoli, într-o moschee, o biserică şi într-un spital din Al Shifa", potrivit comunicatului.

În faţa intensităţii luptelor, personalul Oxfam şi numeroase alte ONG-uri au fost nevoite să părăsească regiunea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?