Familia fetiţei infectate cu SHU şi persoana care le furniza laptele, purtători de E.coli

26 Mai 2016
Copil de doi ani din Vaslui, în stare gravă după ce a băut soluţie împotriva păduchilor
Copil de doi ani din Vaslui, în stare gravă după ce a băut soluţie împotriva păduchilor

Prezența bacteriei E-coli a fost confirmată la trei persoane din anturajul fetiței de un an și opt luni diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform rezultatelor analizelor comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Analizele, efectuate în laboratoarele Institutului Cantacuzino din București, au evidențiat prezența bacteriei E-coli verotoxigenă în trei dintre cele patru probe recoltate de reprezentanții DSP Argeș de la membrii familiei fetiței și de la o persoană care le furniza lapte.

În urma rezultatelor analizelor, reprezentanții DSP Argeș au anunțat că se va extinde ancheta epidemiologică în acest caz.Bacteria E-coli verotoxigenă nu fusese identificată anterior în probele de apă și alimente. Probele au fost recoltate în data de 15 mai de la domiciliul din Pitești al părinților fetiței, precum și de la domiciliul bunicilor din orașul Topoloveni, fiind trimise la Institutul de Igienă și Sănătate Publică București pentru efectuarea examenelor microbiologice.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce fetița de un an și opt luni a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie din București, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

"Pe 13 mai s-a prezent la Spitalul de Pediatrie din Pitești o fetiță de un an și opt luni cu următoarea simptomatologie: vărsături și scaune diareice cu striuri sangvinolente, cu debut de două zile. În urma investigațiilor, s-a constatat că pacienta prezintă sindrom de retenție azotată, citoliză hepatică și trombocitopenie. Pe baza acestor investigații, medicii de la Spitalul de Pediatrie au comunicat cu Spitalul Marie Curie despre caz și s-a decis transferul de urgență la unitatea medicală din București", se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Argeș.Sursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?