Fake news franţuzesc, un politician mută un asasinat din Bulgaria în România (VIDEO)

9 Noiembrie 2018

Gafă de proporţii, repetatăie, a liderului unui partid francez de dreapta. Politicianul a spus în două interviuri, la o săptămână distanță unul de altul, că în România un jurnalist a fost asasinat. El le-a reproşat lui Emmanuel Macron şi Europei că nu au reacţionat la această crimă gravă şi că îşi concentrează criticile la adresa Ungariei. 

De peste o săptămână, liderul partidului de extremă-dreapta Les Republicains, din Franţa, este mirat că nimeni nu comentează presupusa asasinare a unui jurnalist în România. A spus-o pentru prima dată la sfârşitul lunii trecute, într-un interviu acordat BFMTV.

"În România aveţi un guvern susţinut de Emmanuel Macron şi unde un jurnalist a fost asasinat, ceea ce reprezintă o problemă gravă pentru libertatea presei.""afirma politicianul pe 1 noeimbrie. După o săptămână, a reluat argumentaţia, semn că nu a fost vorba de o confuzie întâmplătoare, ci de o proastă informare. 

"În prezent există un număr de ţări în Europa care pun probleme în ceea ce priveşte funcţionarea democraţiei. Şi sunt foarte uimit să văd indignarea uneori selectivă - care a fost dovedită şi în această dimineaţă - concentrându-ne numai pe Ungaria. Nu mă întrebaţi de România. Unul dintre colegii voştri a fost ucis în România, ţară condusă de socialişti."

Laurent Wauquiez a sugerat că România nu a fost criticată pentru că preşedintele francez Emmanuel Macron susţine Guvernul social-democrat de la Bucureşti.

De fapt, însă, niciun jurnalist nu a fost ucis în România, iar politicianul a încurcat ţara noastră cu Bulgaria. Acolo, jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost ucisă luna trecută, în timp ce făcea jogging. Criminalul a fost prins, iar uciderea pare să nu aibă nicio legătură cu activitatea jurnalistei. 

sursă video: Realitatea TV/BFM TV

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?